Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Власники дорогої нерухомості поповнять бюджети волинських громад на 31,5 мільйона гривень

Вчасна сплата податків – запорука міцного сну!

Pixabay

Власники дорогої нерухомості поповнять бюджети волинських громад на 31,5 мільйона гривень

Фахівці територіальних органів ДФС в області сформували 28109 податкових повідомлень-рішень про нараховану волинянам суму податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки

Понад двадцять тисяч волинян, які мають у власності вартісне нерухоме майно, зобов’язані сплатити 31,5 мільйона гривень податку на нерухомість, - інформує управління податків і зборів з  фізичних осіб ГУ ДФС у Волинській області.

Закон передбачає, що від моменту отримання такого повідомлення протягом шістдесяти днів треба перерахувати визначену суму податку на вказані реквізити, - звертають увагу в ГУ ДФС у Волинській області.

Місцеві бюджети вже отримали 9,2 мільйона гривень податку на нерухомість.

Водночас в ГУ ДФС у Волинській області відзначають досить високий рівень податкової культури власників нерухомості, що підлягає оподаткуванню. Динаміка сплати податку на нерухомість наразі досить позитивна – місцеві бюджети вже отримали 9,2 мільйона гривень податку на нерухомість.

«Приємно відзначити, що власники вартісної нерухомості цього року більш активні у виконанні своїх податкових зобов’язань. Громади отримали на 1 мільйон коштів більше від оподаткування нерухомості проти аналогічного періоду торік. Тож, закликаємо всіх, хто щойно отримав повідомлення від органів ДФС про нараховану суму податку,  фінансово підтримати сою громаду, сплативши податок до бюджету у визначені законом терміни», - зазначає начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Керівник волинських фіскалів звернула увагу на якісне опрацювання фахівцями ДФС наявних баз даних та конструктивну взаємодію з органами місцевого самоврядування в питанні повноти сплати місцевих податків  і зборів.

Водночас в ГУ ДФС у Волинській області рекомендують: у разі  якщо Ви власник нерухомого майна, яке повинно оподатковуватися, але не отримали повідомлення, – відвідайте Центр обслуговування платників при державній податковій інспекції з тим, щоб провести звірку. Завдяки звірці наявних в органах ДФС даних про власників нерухомості громадяни уникнуть зайвих нарахувань та формування податкового боргу.

Нагадаємо, що для внесення  змін до інформаційних ресурсів власники нерухомості при собі обов’язково повинні мати документ, що посвідчує особу та правовстановлюючі документи на майно.

Джерело: Сектор комунікацій ГУ ДФС у Волинській області.
Telegram Channel