Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
На Синівському озері браконьєр вкоротив віку 13-ти червонокнижним карасям

Нічого собі!

Фото: Волинський рибоохоронний патруль

На Синівському озері браконьєр вкоротив віку 13-ти червонокнижним карасям

Упіймав і чимало іншої риби...

Волинський рибоохоронний патруль здійснив рибоохоронний рейд на території оз. Синівське Старовижівського району Волинської області. Було викрито мешканця м. Ковель, який здійснював незаконний вилов водних біоресурсів забороненими знаряддям лову.

Було викрито мешканця м. Ковель, який здійснював незаконний вилов водних біоресурсів забороненими знаряддям лову.

Так, порушник з дерев’яного човна за допомогою двох риболовецьких сіток виловив таку кількість риби: карась звичайний золотий, який занесений до Червоної книги України – 13 екз., лин – 4 екз., карась – 4 екз., краснопірка – 4 екз., карась сріблястий – 4 екз., окунь – 2 екз., карликовий сомик – 2 екз., щука – 1 екз. Збитки, завдані, рибним запасам України, склали 5 514 грн.

На особу оформлено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Водні біоресурси та незаконні знаряддя лову вилучено до рішення суду. Також на місце скоєння правопорушення було викликано слідчо-оперативну групу Старовижівського відділення поліції ГУНП у Волинській області для встановлення наявності кримінального злочину. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження

«Залежно від ступеня завданих збитків за грубе порушення правил рибальства передбачена не тільки адміністративна, але і кримінальна відповідальність. Відповідно до ст. 249 ККУ за незаконне зайняття рибним промислом передбачено штраф у розмірі від 1 700 до 6 800 грн або обмеження (позбавлення) волі на строк до трьох років з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого», - зазначив заступник начальника управління-начальник відділу ОВБР «Рибоохоронний патруль» Сергій Починок.

Управління Держрибагентства у Волинській області закликає громадян бути відповідальними та суворо дотримуватись встановлених правил рибальства. Якщо Ви помітили порушення - прохання терміново повідомляти про це на телефон «гарячої лінії» відомства: (067) 360-78-40.

Telegram Channel