Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На Волині – найвищий клас пожежної небезпеки!

Будьте обережні з вогнем!

Волинське ОУЛМГ

На Волині – найвищий клас пожежної небезпеки!

За таких умов – надто високий ризик виникнення пожеж

У зв’язку з утриманням спекотної погоди на Волині в екосистемах склався надзвичайний – 5-й клас пожежної небезпеки. За таких умов – надто високий ризик виникнення пожеж.

Саме тому, перебуваючи нині у лісі, необхідно бути максимально уважними та відповідальними. 

Шановні громадяни, контролюйте свою поведінку під час збору ягід та грибів. У жодному випадку  не розводьте багаття, не кидайте в лісі непогашені сірники та недопалки, просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір’я. Також не випалюйте траву та інші рослинні рештки на землях лісового фонду і на територіях, що прилягають до нього, застерігають на сайті Волинського ОУЛМГ.

У жодному випадку  не розводьте багаття, не кидайте в лісі непогашені сірники та недопалки, просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір’я.

Не спалюйте сміття, тому що наслідки можуть бути непередбачуваними!

Нагадаємо також, що у лісові масиви тимчасово обмежено в’їзд автотранспорту. Адже іскри, що вилітають із вихлопних труб автомобіля, також можуть спричинити загоряння.

Звертаємося до населення із зрозумінням поставитися до ситуації й обов’язково дотримуватися тимчасово введених вимушених заборонних заходів. Пам’ятайте: лише спільними зусиллями ми зможемо уникнути пожеж і зберегти навколишнє середовище від руйнівної сили вогню. 

У випадку, якщо ви помітили будь-яке загоряння, телефонуйте «101» або номер цілодобової гарячої лінії Волинського ОУЛМГ (0332) 72 00 54.

Джерело: Прес-служба Волинського ОУЛМГ
Telegram Channel