Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
З початку року на Камінь-Каширщині зареєcтровано 52 пожежі

У районі напрацьовують заходи попередження та ліквідації пожеж у лісах, на торфовищах та сільгоспугіддях

Камінь-Каширська РДА

З початку року на Камінь-Каширщині зареєcтровано 52 пожежі

Відбулося засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуації під керівництвом голови Камінь-Каширської районної державної адміністрації Валерія Дунайчука

У ході роботи комісії йшлося про заходи, щодо запобігання та протидії масовим пожежам лісів, торфовищ і сільсгоспугідь у пожежонебезпечний період 2019-го, інформує сайт райдержадміністрації.

– Пожежна небезпека посилюється під впливом людського фактору та нинішніх погодних умов. Із початку цього року в районі зареєстровано 52 пожежі, зокрема 8 загорянь у природних екосистемах, – повідомив начальник Камінь-Каширського районного відділу управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області Андрій Багнюк.

Рятувальники постійно проводять роз’яснювальну роботу серед населення, здійснюють профілактичні відпрацювання та рейди, аби попередити пожежі та оперативно реагувати в разі їх виникнення.

За словами Андрія Миколайовича, рятувальники постійно проводять роз’яснювальну роботу серед населення, здійснюють профілактичні відпрацювання та рейди, аби попередити пожежі та оперативно реагувати в разі їх виникнення. Тим паче, що наближається жнивна кампанія, під час якої потрібно дотримуватись відповідних заходів у місцях збирання, переробки та зберігання зернових.

– Люди повинні розуміти, що невеликі загоряння можуть перерости у масштабні пожежі. Швидкість поширення вогню надзвичайно висока, тому локалізувати такі пожежі дуже важко. Адже для цього необхідно залучати велику кількість особового складу рятувальників, пожежно-рятувальної техніки, а також фінансових ресурсів, – наголосив керівник виконавчої гілки влади в районі.

З метою здійснення заходів, спрямованих на запобігання та ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій, члени комісії вирішили створити резерв паливно-мастильних матеріалів.

Джерело: Камінь-Каширська РДА
Telegram Channel