Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Протягом червня рибоохоронні патрулі зафіксували на Волині 89 порушень природоохоронного законодавства, з яких 34 є грубими

От зловмисники!

Фото: Управління Державного агентства рибного господарства у Волинській області

Протягом червня рибоохоронні патрулі зафіксували на Волині 89 порушень природоохоронного законодавства, з яких 34 є грубими

45 справ передано до судів для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності

У червні інспекторами Волинського рибоохоронного патруля було проведено 26 рибоохоронних рейдів. В результаті, викрито 89 порушень природоохоронного законодавства, з яких 34 грубих. Також складено 36 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства), вісім – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконний збут водних біоресурсів), три – за ч. 1 ст. 85-1 КУпАП (продаж заборонених знарядь лову) та один – за ст. 188-5 КУпАП. Крім цього, оформлено сім актів виявлення та вилучення безхазяйного майна.

«За даний період на порушників накладено 17 612 гривень штрафів. Збитки, завдані рибному господарству, склали 34 560 гривень. В ході проведених заходів інспектори вилучили 60,85 кг водних біоресурсів, з яких 22,7 кг на ринках. Також вилучили 59 од. заборонених знарядь лову та ще 47 од. – за актами безхазяйного майна. Крім цього, 45 справ передано до судів для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності», - повідомив керівник рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

За даний період на порушників накладено 17 612 гривень штрафів. Збитки, завдані рибному господарству, склали 34 560 гривень.

За даний період на порушників накладено 17 612 грн штрафів. Збитки, завдані рибному господарству, склали 34 560 грн.

Для прикладу, п’ятого червня Волинський рибоохоронний патруль викрив грубе порушення правил рибальства. Так, близько 6 години ранку на території гідрологічного заказника оз. Дошне Ратнівського району, в ході рибоохоронного рейду, було виявлено порушника. Житель с. Велимче здійснював вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям лову. Чоловік з човна за допомогою сітки виловив таку кількість риби: лин – 4 екз., щука – 1 екз., лящ – 1 екз.. Збитки, завдані рибним запасам, склали 1 743 грн.

На особу оформлено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направлено до районного суду для притягнення правопорушника до відповідальності та відшкодування завданої шкоди.

10 червня рибпатрульні здійснили спільний рибоохоронний рейд з працівниками Старовижівського відділення поліції. Захід проведено на оз. Домашнє, поблизу с. Любохини Старовижівського району. Близько 9 ранку було затримано громадянина, який за допомогою трьох риболовецьких сіток виловив близько 3 кг риби. У сітках браконьєра знаходилась така кількість риби: карась звичайний золотий, який занесений до Червоної книги України – 24 екз., окунь - 20 екз., краснопірка – 15 екз., лин – 9 екз. Збитки, завдані рибним запасам України складають 10 351 грн.

Оскільки в даному правопорушенні вбачаються ознаки кримінального злочину відповідальність за що передбачено ст. 249 ККУ (незаконне зайняття рибним промислом), на місце події було викликано слідчо-оперативну групу Старовижівського відділення поліції для встановлення наявності кримінального злочину. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби – прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідкова інформація:

Стаття 249 КК України (незаконне зайняття рибним або іншим водним добувним промислом) карається штрафом у розмірі від 1 700 до 6 800 грн або обмеження волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Telegram Channel