Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Ковельчан з інвалідністю гостинно приймав Львів (Фото)

Незабутня подорож!

facebook.com/Інна Третяк

Ковельчан з інвалідністю гостинно приймав Львів (Фото)

Завдяки тісній дружбі та співпраці ГО "Реабілітаційний центр " та Церкви блаженного Миколая Чарнецького УГКЦ в Ковелі відбулася цікава подорож до старовинного міста Лева

Молодь з обмеженими можливостями мала змогу побачити дивововижні краєвиди казкового міста, прогулятися вузькими вуличками, відчути неймовірний подих століть. Священнослужителі Церкви подбали, аби кожен відчув себе щасливим та радісним, тому ретельно підготовили маршрут з цікавими ескурсійними зупинками. Ось, як на долоні постав граційний театр опери та балету імені Соломії Крушельницької. І ви не повірите, в очах кожного було стільки овацій, що здавалось ніби щойно закінчився виступ відомомої акторки! Пишні шати будівлі, гарні легенди створювали дивне відчуття казковості. Ось костел св. Андрія заворожує багатством та величчю, захоплює креативністю пам'ятник Т.Г Шевченку.

І полилася волинська пісня дзвінкими голосами. Співали та раділи, що мають гарних друзів, дбайливих батьків та віру у добро!

Кожна зупинка щоразу дивувала своєю вагомістю в історії створення міста, надихала та збагачувала духовно. Костели, музеї, площи крамнички все мало свій аромат старовини та кави... Але тішилась ще від того, коли споглядала на звичну річ - людську радість! Яка вона особлива, по-дитячому справжня! Молодь, що не має можливості швидко рухатись, або взагалі прикута до візка з іншою вдячністю приймає подарунки, та по-іншому щаслива. Кожна дрібничка має свою вагу, свою радість.

 

 Після ознайомлення з історичним містом, всі вирушили до монастиря св. Альфонса на вул. Замарстинівській. На гостей чекав смачний, гарячий обід та тиха молитва. Трішки втомившись кожен міг насолодитися не тільки гарно приготовленими стравами, а й дбайливо доглянутою територією. Спокій, любов та тиша надихнули молодь 
ГО "Реабілітаційний центр " до творчості, без якої вони не уявляють своє життя. І полилася волинська пісня дзвінкими голосами. Співали та раділи, що мають гарних друзів, дбайливих батьків та віру у добро! Завершилась дивовижна подорож у казку на музичній ноті з посмішкою на обличчі та теплими спогадами у серці. 

ГО " Реабілітаційний центр" щиро вдячна за підтримку та дружбу Церкві блаженного Миколая Чарнецького УГКЦ в Ковелі, парафіяльній молодіжній спільноті за супровід та ігумену о. Ігорю монастиря св. Альфонса за гостинність.

Джерело: Інна ТРЕТЯК, директор міського центру соціальних служб для сім‘ї, дітей та молоді
Telegram Channel