Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Зеленський у Канаді: «Ми домовилися про постачання бронетехніки»

«Отримати канадську візу, ви знаєте, так само складно, як дістати квитки на матч НХЛ».

Фото president.gov.ua.

Зеленський у Канаді: «Ми домовилися про постачання бронетехніки»

А ще обидві планують найближчим часом підписати угоду про молодіжні обміни, яка дасть змогу громадянам двох країн за спрощеною процедурою здійснювати взаємні подорожі з метою навчання та працевлаштування на термін до 1 року

Уряд Канади додав Україну до списку країн, куди дозволено продавати канадську зброю. Про це заявив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо під час прес-конференції з президентом України Володимиром Зеленським, передає прес-служба українського президента, інформує «Українська правда».

«Так, ми просуваємося вперед у дискусіях щодо питання збройної підтримки України. Окрім військової місії, у якій бере участь Канада, ми також додали Україну до списку для закупівлі канадської зброї. І це позитивне рішення», – наголосив Трюдо.

За його словами, уже є інвестиції з боку канадських компаній у виробництво боєприпасів в Україні.

Уже є інвестиції з боку канадських компаній у виробництво боєприпасів в Україні.

«І ми продовжимо працювати з Україною для того, щоби вона отримувала ту підтримку, яка їй потрібна з боку Збройних сил Канади. Ми продовжимо операцію UNIFIER, і зробимо все, щоби Україна отримала необхідне обладнання», – додав прем'єр-міністр Канади.

«Ми усвідомлюємо, наскільки важливою для України є підтримка в тих проблемах, з якими вона зіштовхується. Особливо, коли йдеться про незаконне вторгнення РФ на територію України. І саме тому ми допомагаємо навчати українську армію, тренувати українських військовослужбовців», – підкреслив він.

Водночас президент України Володимир Зеленський повідомив про досягнення домовленостей щодо постачання бронетехніки.

«Я думаю, можемо відверто про це говорити: ми домовилися про постачання бронетехніки і про те, що будемо розвивати співробітництво в цій сфері», – заявив Зеленський.

При цьому, він відмовився оприлюднювати деталі.

«Давайте ми підпишемо угоду. Упевнений, що це станеться найближчим часом. І тоді поговоримо про цю новину», – сказав він.

Надзвичайний і повноважний посол України в Канаді Андрій Шевченко розповідає президенту Володимиру Зеленському про місцеві особливості. Фото president.gov.ua.
Надзвичайний і повноважний посол України в Канаді Андрій Шевченко розповідає президенту Володимиру Зеленському про місцеві особливості. Фото president.gov.ua.

 Також Україна і Канада планують найближчим часом підписати угоду про молодіжні обміни, яка дасть змогу громадянам двох країн за спрощеною процедурою здійснювати взаємні подорожі з метою навчання та працевлаштування на термін до 1 року.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час спільної прес-конференції з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, передає прес-службапрезидента.

«Мені дуже хотілося б, щоб українська молодь могла отримувати тут знання і досвід. Зараз це не так просто зробити. Отримати канадську візу, ви знаєте, так само складно, як дістати квитки на матч НХЛ», – сказав Зеленський.

«Канадська сторона запропонувала приєднати Україну до програми Trusted Travelers, яка передбачає спрощену процедуру приїзду українців до Канади.

Ми на це дивимось, як на ще один крок до майбутнього безвізового режиму з Канадою», – наголосив президент України.

Він додав, що розширення Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою на сферу послуг та інвестицій, про яке домовилися, створить додаткові можливості для підприємців з IT та інших галузей.

Telegram Channel