Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Спецслужби України вивезли «зенітника ДНР» зі Сніжного, поряд з яким був збитий літак MH17

Цемах був «начальником ППО» у Сніжному.

REUTERS

Спецслужби України вивезли «зенітника ДНР» зі Сніжного, поряд з яким був збитий літак MH17

Цемаха звинувачують в «створенні терористичної групи чи терористичної організації», йому загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі.

Спецслужби України вивезли із окупованої частини Донбасу Володимира Цемаха, колишнього «командира ППО» в місті Сніжне, поблизу якого був збитий малайзійський «Боїнг» рейсу MH17.

Українські спецслужби вивезли його на підконтрольну Києву територію, де він був заарештований на 2 місяці.

Як передає «Радіо Свобода» з посиланням на російську службу ВВС, «колишній військовослужбовець збройних сил самопроголошеної «ДНР» Цемах був затриманий у своїй квартирі в місті Сніжне 27 червня. За даними адвоката і родичів Цемаха, українські спецслужби вивезли його на підконтрольну Києву територію, де він був заарештований на 2 місяці.

«28 червня, у День конституції України, він був доставлений до Києва, а 29 червня Шевченківський районний суд Києва ухвалив рішення про його арешт на два місяці, дата апеляції поки не призначена», – цитує видання Романа Гонтарева, адвоката колишнього військового.

Дочка в інтерв’ю виданню заявила, що затримання батька пов’язане з тим, що Цемах був «начальником ППО» у Сніжному в період збиття малайзійського «Боїнга».

«Боїнг» тепер спробують повісити на нього. Але начальником ППО він був з жовтня 2014 року, просто був єдиним таким фахівцем. Коли був збитий «Боїнг», він не був ключовою фігурою – звичайний військовий, просто стояв на блокпосту. Він вийшов воювати, як і всі прихильники мирного життя на нашій землі», – сказала Марія Цемах.

Українські спецслужби поки не робили жодних публічних заяв щодо затримання Цемаха на неконтрольованій Києвом території Донецької області. У штабі Операції об’єднаних сил ситуацію коментувати відмовились.

Telegram Channel