Курси НБУ $ 39.57 € 42.16
До Ракової кринички за цілющою водою прийшли паломники (Фото. Відео)

Вода з криниці помічна, багато людей зцілилося нею.

Володимир-Волинська єпархія Православної Церкви України

До Ракової кринички за цілющою водою прийшли паломники (Фото. Відео)

Десята П’ятниця після Пасхи – для села Старосілля Павлівської обєднанної громади є особлива

Кожного року збирається багато духовенства, селян, гостей, паломників біля Ракової кринички, що знаходиться в мальовничому місці у селі Старосілля на Іваничівщині, для того щоб помолитись та набрати Святої води яка є цілюща.

 

 5 липня 2019 року, саме в десяту п’ятницю по Великодню з благословення Преосвященного Матфея єпископа Володимир-Волинського і Турійського духовенство Іваничівського благочиння освятили воду.

І раптом сталося чудо: із землі почало розливатися джерело, із води виліз рак, який клішнями перекусив кайдани, тож утікач залишився жити.

Водосвятний молебень очолив замісник Іваничівського благочинного прот. Андрій Мельничук. Під час молитви був присутній голова Іваничівської районної ради Андрій Бадзюнь, який в привітав людей зі святом. По завершенні дійства місцевий настоятель храму Іоана Богослова прот.Михайло Мороз подякував духовенству за спільну молитву.

 

 Легенда про криничку оповідає таке. В далеку давнину з царської тюрми втік неправдиво засуджений в’язень. Він ішов тими місцями, і коли сили його залишили від спраги, упав. І раптом сталося чудо: із землі почало розливатися джерело, із води виліз рак, який клішнями перекусив кайдани, тож утікач залишився жити. Через деякий час там облаштували криницю, що стала називатися Раковою. Вода з неї помічна, багато людей зцілилося нею.

 

Джерело: Володимир-Волинська єпархія Православної Церкви України
Telegram Channel