Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У кожній школі Маневиччини до 1 вересня встановлять урни для сортування сміття

Відбувся обласний агробіологічний колоквіум щодо вирішення нагальних екологічних питань

Маневицька районна державна адміністрація

У кожній школі Маневиччини до 1 вересня встановлять урни для сортування сміття

На базі Маневицького районного центру творчості дітей та юнацтва відбувся обласний агробіологічний колоквіум, зініційований Волинським обласним еколого-натуралістичним центром, участь в якому взяла Народний депутат України Ірина Констанкевич, голова райдержадміністрації Андрій Линдюк, директорка Волинського обласного еколого-натуралістичного центру Валентина Остапчук та представники позашкілля районів і ОТГ Волинської області. Мета заходу – спільне обговорення, шляхи вирішення, пошуки, напрацювання теоретиків і практиків задля вирішення нагальних екологічних питань та проведення роботи з дітьми в даному напрямку. Тобто, від ідеї – до реалізованого проекту

У своєму виступі голова райдержадміністрації Андрій Линдюк зазначив свою чітку позицію щодо розвитку і функціонування позашкільної освіти учнів: «Позашкілля є надзвичайно важливою складовою розвитку українського школяра. І я робив і робитиму все для того, щоб в Маневицькому районі успішно працювали такі районні заклади як ЦТДЮ, дитяча музична школа і дитячо-юнацька спортивна школа. Ми маємо не лише зберегти ці важливі установи, але й, безперечно, вкладати в їх розвиток. Загрозу для позашкілля сьогодні становлять неправильно створені ОТГ. На щастя, надзвичайними зусиллями в нашому районі вдалося запобігти створення міні-ОТГ (Маневицько-Черевахівської), яка б точно загубила вищевказані районні заклади. Не пусті слова, бо маємо таку проблему у Ківерцях. Гордий з того, що ми не просто зберегли їх, але й змогли у цьому році в 2,5 рази збільшити їх фінансування. На жаль, проблематичною залишається оплата праці фахівців даного освітянського напрямку, тому що законодавчо не маємо права заплатити премії з освітянської субвенції ні педагогам позашкільної освіти, ні дошкільної. Тому звертаюсь до Ірини Мирославівни, як законотворця, з проханням -врегулювати цю несправедливість на законодавчому рівні», - сказав очільник району.

Наразі у 85 селах (це всі села, крім ОТГ і Маневицької селищної ради) району зроблені майданчики для роздільного збору сміття.

Також Андрій Линдюк поділився планами, які ми зреалізують вже до 1 вересня 2019 року. «На прикладі Польщі, в кожній школі району будуть встановлені урни для сортування сміття. Це є ще одним невеличким кроком щодо запобігання екологічної катастрофи. Наразі у 85 селах (це всі села, крім ОТГ і Маневицької селищної ради) району зроблені майданчики для роздільного збору сміття», - сказав голова райдержадміністрації. 

Керівник району подякував освітянам за наполегливу нелегку працю, за уміння вмотивувати кожного вашого вихованця і за високі результати вашої роботи. Одним з прикладів якого, за словами чиновника, є високопрофесійний надзвичайний виступ на Маневицькій сцені дівчаток агітколективу «Екоклас» Ратнівської школи №2 імені Миколи Заріпи.»

Джерело: Маневицька районна державна адміністрація
Telegram Channel