Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Рівненську школу МОН обрало пілтотувати новітню програму соціально-емоційного навчання SEE Learning

В одній з рівненських шкіл учнів навчатимуть емоційної стійкості за міжнародною програмою.

МОН

Рівненську школу МОН обрало пілтотувати новітню програму соціально-емоційного навчання SEE Learning

Серед інновацій програми – виховання стійкості до негараздів та робота з психологічними травмами, що актуально для країни в стані війни. 

Про це повідомила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, пише прес-служба Рівненської ОДА.

 «Це 20-40-хвилинні заняття, поділені на сім розділів. Для кожної вікової групи уже створено понад 40 уроків, яких вистачить на рік-два роботи. Вони містять чіткі методичні інструкції та прості, іноді ігрові, завдання для класу, на підготовку до яких педагогу потрібно менш як півгодини.

Вже цьогоріч у 25-ти школах України пілотуватимуть новітню програму соціального, емоційного та етичного навчання

Також планується доповнити навчальні матеріали кращими українськими напрацюваннями з теми емоційного та соціального навчання.

У серпні завершиться відбір, а восени почнеться навчання педагогів», – повідомив радник Міністра освіти і науки Олександр Елькін.Які школи увійдуть до 25 закладів проєкту, вирішать у межах конкурсного відбору після Національної конференції EdCamp Ukraine 2019. Але принцип такий: один регіон – одна школа.

Програму SEE Learning розробила міжнародна команда вчених на базі Університету Еморі (США) за підтримки лауреата Нобелівської премії миру Далай-лами XIV. Підґрунтя нового методу – розвиток «soft skills» – «м’яких навичок» на кшталт уміння утримувати увагу, системно, креативно й критично мислити, співчувати, працювати в команді.

Telegram Channel