Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
За принципами Нової української школи навчатиметься понад 36 тисяч дітей Рівненщини

Шкільні автобуси, комп'ютери, музінструменти -- на Рівненщині звітують про освітню субвенцію

rv.gov.ua

За принципами Нової української школи навчатиметься понад 36 тисяч дітей Рівненщини

Це учні перших та других класів, а також третьокласники чотирьох пілотних шкіл області.

Під час селекторної Координаційної ради з питань реформи в освіті Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман наголосив, що 1 вересня усі першокласники повинні сісти за нові парти в облаштованих класних кімнатах. Усі закупівлі повинні бути проведені вчасно, повідомляє прес-служба Рівненської ОДА.

Як повідомила профільна заступниця голови ОДА Світлана Богатирчук-Кривко, перша субвенція на освіту у розмірі 38 мільйонів гривень надійшла для потреб НУШ – на закупівлю дидактичних матеріалів, музичних інструментів, комп’ютерного та мультимедійного обладнання та меблів.

Ці гроші підуть на придбання шкільних автобусів, комп’ютерів, на якісні Інтернет-послуги в закладах освіти. Тому дякую за злагодженість і обласним депутатам, і управлінцям на місцях, які вчасно виділили співфінансування», - прокоментувала Світлана Богатирчук-Кривко.  

Прем’єр-міністрнагадав, що реформа освіти передбачає вирішення цілого спектра питань – ліквідацію черги до дитячих садочків у 2020 році, матеріальне забезпечення шкіл, впровадження нових технологій у професійно-технічному навчанні.

Гроші освітньої субвенції підуть на придбання шкільних автобусів, комп’ютерів, на якісні Інтернет-послуги в закладах освіти. Тому дякую за злагодженість і обласним депутатам, і управлінцям на місцях, які вчасно виділили співфінансування», - прокоментувала Світлана Богатирчук-Кривко.  

Тим часом, вже до кінця цього року на Рівненщині свою кваліфікацію підвищать близько 1 тисячі вчителів-початківців та 80 педагогів інклюзивно-ресурсних центрів.

Telegram Channel