Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
На Світязі браконьєри поживилися чотирма плоскирками, двома краснопірками та окунцем (фото)

От що ти будеш казати!

Волинський рибоохоронний патруль

На Світязі браконьєри поживилися чотирма плоскирками, двома краснопірками та окунцем (фото)

Це лише один із прикладів порушень природоохоронного законодавства протягом першого тижня липня

У період з 1 по 7 липня 2019 року Волинський рибоохоронний патруль задокументував 16 порушень природоохоронного законодавства. Так, було складено п’ять протоколів за порушення правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП), п’ять – за грубі порушення (ч. 4 ст. 85 КУпАП), три – за незаконний збут водних біоресурсів (ст. 88-1 КУпАП) та один – за продаж заборонених знарядь лову (ч. 1 ст. 85-1 КУпАП). Крім того, оформлено два акти виявлення та вилучення безхазяйного майна.

«Збитки, завдані рибному господарству, склали 987 грн. В ході проведених заходів інспектори вилучили 5 кг водних біоресурсів. Також конфіскували 6 од. заборонених знарядь лову та ще 20 од. – за актами безхазяйного майна», - повідомив керівник рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, п’ятого липня патруль здійснив рибоохоронний рейд на території Шацького природного парку. Так, оз. Світязь (заплава Лука), поблизу с. Світязь Шацького району Волинської області зафіксовано двох порушників, які здійснювали незаконний вилов водних біоресурсів забороненими знаряддями лову. За допомогою трьох риболовецьких сіток порушники виловили таку кількість риби: плоскирка – 4 екз., краснопірка – 2 екз., окунь – 1 екз. Збитки, завдані рибним запасам України, склали 987 грн.

На осіб оформлено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до районного суду для притягнення правопорушників до відповідальності та відшкодування завданої шкоди.

Компенсація за один незаконно виловлений екземпляр плоскирки, краснопірки або окуня становить - 141 гривень.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360 78 40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби – прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідкова інформація:

Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів у ПЗФ України здійснюється відповідно до постанови КМУ від 24.07.2013 р. № 541 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд». Так, компенсація за один незаконно виловлений екземпляр плоскирки, краснопірки або окуня становить - 141 гривень.

Telegram Channel