Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Яніна Виговська навчає української мови в Канаді

Навесні 2016–го виграла другий Міжнародний конкурс «Найкращий учитель української мови за кордоном» із числа педагогів молодшої школи.

Picasa

Яніна Виговська навчає української мови в Канаді

Канадські українці намагаються шанувати свої культурні традиції. Існує багато українських церков, аматорських художніх груп, центрів спілкування і музеїв, що зберігають культурну спадщину. Яніна Виговська викладає українську мову у Канаді. Філологиня чесно і щиро прищеплює любов до української мови всім своїм вихованцям: як дітям, так і дорослим

За освітою вона вчитель молодших класів. Народилася та закінчила школу в Україні. Наразі, Яніна працює вчителькою 4-го класу у школі св.Мартина в українській двомовній програмі у Едмонтоні. Навесні 2016–го виграла другий Міжнародний конкурс «Найкращий учитель української мови за кордоном» із числа педагогів молодшої школи. З 2002 року Яніна бере участь в українському аматорському драматичному театрі «Сузір’я». Під час навчання в Альбертському університеті працювала в українсько-канадському фольклорному центрі імені Петра та Дорис Кулів, де збирала, редагувала та опрацьовувала цікаві фольклорні веб-матеріали для дітей.

– Скажіть, будь ласка, Яніно, з якою місією ви в Україні?

Найперше хочу провідати дорогих мені людей – своїх батьків. Ще мене запросили до Українського Католицького Університету читати лекції. Буду навчати методики викладання української мови. Це фінський проект підтримки реформи нової школи.

Навесні 2016–го виграла другий Міжнародний конкурс «Найкращий учитель української мови за кордоном» із числа педагогів молодшої школи.

 

– Які традиції зберігаються та шануються вихідцями з України у Канаді?

Всі релігійні традиції: Пасха, Різдво, Трійця, Спаса та інші. Також дуже популярні заходи у залах українських спільнот та організацій. Там проводятьсвята - Маланки, Василя, Андрія, День Матері, День Батька, День Незалежності України та інші.

– Ваші улюблені захоплення у час дозвілля?

Люблю багато читати, прогулянки на природі, цікавлюсь новітніми технологіями. Захоплююсь сучасним мистецтвом та театром. Подобається бути ведучою і навчаю інших, як проводити українське весілля. Всі події записую до календаря. Люблю відмічати речі чи справи, які виконала – це вчительська звичка.

– Яніно, що Ви побажаєте українцям та Україні?

Бажаю змінюватись та тягнутись до знань, втілювати новітні технології. Адаптувати навчання навколо учнів. Інклюзія – дуже важлива. Діти з особливими діагнозами повинні бути серед дітей у класі. Миру, процвітання та любові нашій Україні.

Любов Гнура.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel