Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Солоні віники – для косуль

У цю пору лісівники сушать і солять... віники

lisvolyn.gov.ua

Солоні віники – для косуль

Горохівські лісівники заготовляють «делікатеси» на зиму

Улітку лісівники дбають про заготівлю кормів, щоб взимку було чим підтримати звіра, інформує прес-служба Волинського ОУЛМГ

Віники роблять з липи, дуба, берези, кропиви -- мають бути різні. Є певні тонкощі з сушкою кормових віників. Лист висихає швидше, а ось пагін – довше. Якщо скласти їх в такому стані, може бути пліснява.

Отож, трохи скроплюють солоною водою і вішають.Коли листя починає кришитися -- несуть віники у сховище, де складають рядами, прикриваючи сіном.

Головний  мисливствознавець ДП «Горохівське ЛМГ» Григорій Биховець ділиться досвідом заготівлі кормової бази для диких тварин на зиму: «Високий сніговий покрив, низькі температури та ожеледиця не дають змоги тваринам достатньо рухатись. Але звірі вже знають, що є годівниці із сіном, кормовими віниками, вівсом, кукурудзою.

У ДП «Горохівське ЛМГ» підгодівельні майданчики в основному відвідують козулі, яких на обліку підприємства нараховується близько 300 голів. 

Головний  мисливствознавець ДП «Горохівське ЛМГ» Григорій Биховець ділиться досвідом заготівлі кормової бази для диких тварин на зиму: «Віники використовуються взимку, коли для звірів настає скрутний період. Високий сніговий покрив, низькі температури та ожеледиця не дають змоги тваринам достатньо рухатись. Але звірі вже знають, що є годівниці із сіном, кормовими віниками, вівсом, кукурудзою.

 

Telegram Channel