Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Зеленський пропонує люструвати чиновників часів Порошенка (Відео)

Передвиборчий хід?

EPA/UPG

Зеленський пропонує люструвати чиновників часів Порошенка (Відео)

Президент також заявив, що за два місяці на посаді в нього «не вистачає цензурних слів після спілкування з чиновниками»

Президент Володимир Зеленський пропонує розширити дію закону про очищення влади (люстрацію) на президента, депутатів, міністрів та інших високих чиновників, які обіймали посади з 23 лютого 2014 року по 19 травня 2019 року, передає Lb.ua.

Нас звинувачують, що ми хочемо скасувати люстрацію. Щоб усі зрозуміли, що ми не збираємося скасовувати люстрацію - ми пропонуємо її підсилити!

«Пропоную до переліку посад, що потрапляють під люстрацію, додати: президента України, всіх народних депутатів України, голову Верховної Ради, членів уряду, генерального прокурора, голову СБУ, голів Антимонопольного комітету і Фонду держмайна, глав Державної фіскальної служби й митниці, секретаря РНБО, керівництво оборонних підприємств, які обіймали посади з 23 лютого 2014 року по 19 травня 2019 року»", - заявив Зеленський у своєму відеозверненні у Фейсбуці.

«Нас звинувачують, що ми хочемо скасувати люстрацію. Щоб усі зрозуміли, що ми не збираємося скасовувати люстрацію - ми пропонуємо її підсилити», - додав він.

При цьому Зеленський наголосив, що цей законопроект - лише «громадська оцінка» діяльності відповідних осіб.

«Упевнений, що дії всіх зазначених осіб в майбутньому отримають і справедливу юридичну оцінку», - додав Зеленський.

«Я щодня сушу голову - що з ними зробити? Може, обміняти їх усіх на наших полонених? А може, одягнути в браковані бронежилети, які вони закупили, і відрядити на передову? Думаю, найменше, що можна зробити зараз, - назавжди позбавити їх усіх можливості брати участь в управлінні державою», - наголосив президент.

Telegram Channel