Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
У «Цуманській пущі» з’явилися небачені досі пташки

Пісня — дзвінка трель «сі-сі-сісі-сіт»

Цуманська пуща

У «Цуманській пущі» з’явилися небачені досі пташки

На території парку зафіксували Золотомушку червоночубу, новий вид, який увійшов до Червоної книги України

Про це повідомляється на сторінці Ківерцівського національного парку «Цуманська пуща» у фейсбуці. Пташку сфотографували працівники відділу екології і реакреації, використовуючи метод акустичної провокації, у місті Ківерці.

Пташку сфотографували працівники відділу екології і реакреації, використовуючи метод акустичної провокації, у місті Ківерці.

Золотомушка червоночуба – Дуже дрібний птах: довжина тіла — 9 см, маса — 4–6,5 г. Дорослий самець зверху оливково-зелений; на тім'ї жовтогарячо-червона пляма, яка окреслена спереду і з боків чорним; над оком біла «брова»; через очі проходять чорні смужки; горло білувате, з вохристим відтінком, який є на боках шиї; решта низу білувата, з легким бурим відтінком; на покривних перах крила дві вузькі жовтуваті смужки; махові і стернові пера бурі; дзьоб чорно-бурий; ноги бурі. У дорослої самки яка схожа на дорослого самця, пляма на голові жовта; вохристий відтінок лише по боках шиї. У молодого птаха голова оливково-зелена, крім чорнуватої вуздечки і білуватих «брів». Від жовточубої золотомушки відрізняється білими «бровами» і чорними смужками, які проходять через очі, а дорослий птах — також поперечною чорною смужкою на лобі, дорослий самець — крім того, яскравою жовтогарчо-червоною плямою на тім'ї.

Telegram Channel