Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Екс-начальника Волинської митниці оголошено в розшук – прокуратура

З великого начальника -- у підозрювані, бо з поплічниками брав хабарі і стежив за підлеглим

unian

Екс-начальника Волинської митниці оголошено в розшук – прокуратура

Посадовця підозрюють у завданні збитків державі на понад 300 тисяч гривень

Правоохоронці завершили досудове розслідування стосовно екс-начальника Волинської митниці Держаної фіскальної служби, а також двох його підлеглих інспекторів митниці, які отримували хабарі від фізичних осіб за безперешкодний проїзд через державний кордон України.

Як повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу прокуратури Київської області, розслідування проводилось прокуратурою та поліцією Київщини.

«Також задокументовано факт заподіяння державному бюджету збитків в сумі понад 300 тис. грн, внаслідок зловживання начальником Волинської митниці ДФС та інспекторами митного поста своїм службовим становищем», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, доведено, що в 2017 році через Волинську митницю ДФС з Республіки Польща на територію України реально ввезено спецтехніку. Однак з метою ухилення від сплати до державного бюджету митних платежів посадові особи митниці вивезення товару провели лише на паперах, в дійсності ж техніка лишилась на території України. Крім того, начальник Волинської митниці ДФС підозрюється у незаконному придбанні та використанні спеціального технічного засобу для отримання конфіденційної інформації, який вилучений в останнього під час проведення слідчих дій.

«Також задокументовано факт заподіяння державному бюджету збитків в сумі понад 300 тис. грн, внаслідок зловживання начальником Волинської митниці ДФС та інспекторами митного поста своїм службовим становищем», - йдеться у повідомленні. 

У прокуратурі зазначили, що на теперішній час чотирьом підозрюваним митникам, у тому числі керівнику митниці, скеровано повідомлення про можливість ознайомлення із зібраними під час досудового розслідування доказами. Після цього обвинувальний акт за ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 368, ч. 1 ст. 359 КК України буде скеровано до суду для розгляду по суті. Крім того, триває досудове розслідування за фактом вчинення керівником Волинської митниці ДФС кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 182 КК України (незаконне збирання та зберігання конфіденційної інформації про особу).

Крім того, за інформацією відомства, він підозрюється у спостереженні за своїм підлеглим працівником – начальником одного з митних постів Волинської митниці ДФС та членами його сім´ї. Вказану інформацію отримував та зберігав з метою скомпрометувати підлеглого у майбутньому. При цьому, посадовець порушив низку конституційних прав громадян на недоторканість приватного життя, особисту та сімейну таємницю. У прокуратурі повідомили, що у зв’язку з тим, що підозрюваний на виклик не з’явився, а місцезнаходження не відоме, його оголошено в розшук.

Як повідомляв УНІАН, 9 липня виконуючий обов'язки голови Державної фіскальної служби Олександр Власов заявив, що прийняв рішення про звільнення керівників Волинської, Закарпатської, Львівської та Чернівецької митниць.


 

Telegram Channel