Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
До бюджетів громад надійшло 22 мільйони гривень земельного податку

Платниками податку на землю є власники землі та землекористувачі.

Politeka.net

До бюджетів громад надійшло 22 мільйони гривень земельного податку

Отримавши повідомлення від ДФС про нараховану суму земельного податку, власник земельної ділянки протягом шістдесяти днів зобов’язаний перерахувати на вказані в документі реквізити визначену суму земельного податку

Фізичні особи – землевласники та землекористувачі вже сплатили до місцевих бюджетів 21,8 мільйона гривень земельного податку.

«Відповідно до вимог законодавства фахівці територіальних органів ДФС у Волинській області здійснили нарахування податкових зобов’язань по майнових податках фізичним особам. Зокрема, станом на 01.07.2019 року  сформовано та надіслано громадянам майже 305 тисяч повідомлень-рішень землевласникам та землекористувачам», - поінформувала учасників наради у Волинській ОДА начальник Головного управління ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Станом на 01.07.2019 року  сформовано та надіслано громадянам майже 305 тисяч повідомлень-рішень землевласникам та землекористувачам.

Керівник волинських фіскалів підкреслила, що активне сприяння та активізації роботи органів місцевого самоврядування, зокрема голів ОТГ, міських, селищних, сільських голів  із забезпечення сплати нарахованих податків своєчасно і у повному обсязі дозволять громадам  залучити передбачені законом кошти. Водночас в Головному управлінні ДФС у Волинській області звертають увагу громадян на важливості своєчасної сплати земельного податку до бюджету громади, на території якої знаходиться земельна ділянка.

Тобто, отримавши повідомлення від ДФС про нараховану суму земельного податку, власник земельної ділянки протягом шістдесяти днів зобов’язаний перерахувати на вказані в документі реквізити визначену суму земельного податку.. Якщо повідомлення від ДФС містить недостовірну інформацію щодо фактичного власника, місця розташування та площі земельного наділу, треба обов’язково завітати до державної податкової інспекції з правовстановлюючими документами  на землю з тим, щоб провести звірку, - наголошують в ГУ ДФС у Волинській області.

Варто врахувати, що несвоєчасна сплата земельного податку призводить до нарахування штрафу та пені.

Отож, якщо Ви - власник земельної ділянки, але ще не отримали повідомлення про нараховану суму земельного податку, - краще відвідайте Центр обслуговування платників при державній податковій інспекції та з’ясуйте інформацію щодо причин відсутності такого повідомлення.

Варто врахувати, що землевласникам, котрі ще не внесли зміни у свої реєстраційні дані,  повідомлення - рішення надсилалися за попередньою адресою. Однак, в зв’язку з відсутністю платника за місцем проживання повідомлення – рішення не вручалося та повернулося з відміткою про відсутність платника за вказаною адресою.

Джерело: Сектор комунікацій ГУ ДФС у Волинській області
Telegram Channel