Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
На Волині сезонний підйом захворюваності гострими кишковими інфекціями

Мийте руки перед їдою!

ЧЕline

На Волині сезонний підйом захворюваності гострими кишковими інфекціями

З метою стабілізації захворюваності та поліпшення епідемічної ситуації в області, заклад громадського здоров’я ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» здійснює постійний епідеміологічний нагляд за станом інфекційної захворюваності населення, в рамках котрого проводяться моніторингові дослідження факторів навколишнього середовища (води питної, води відкритих водойм, стічних вод, грунту, харчових продуктів тощо). Це дає змогу вивчати причинно-наслідкові зв’язки та попередити їх вплив на здоров’я людей

В області спостерігається ріст захворюваності гострими кишковими інфекціями, для яких характерний сезонний підйом. За двадцять сім тижнів цього року в Україні  було зареєстровано 10 спалахів  вірусного гепатиту А та 76 спалахів гострих кишкових інфекцій, в тому числі 24 спалахи сальмонельозу. Значна частина з них пов’язана з перебуванням в закладах громадського харчування, місцях масового відпочинку людей, в тому числі оздоровчих закладах для дітей.

На Волині з початку року зареєстровано 3 спалахи гострих кишкових інфекцій – 2 спалахи сальмонельозу та одне групове харчове отруєння спричинене стафілококом,  в котрих постраждало 58 осіб, з них 24 дитини.

На Волині з початку року зареєстровано 3 спалахи гострих кишкових інфекцій – 2 спалахи сальмонельозу та одне групове харчове отруєння спричинене стафілококом,  в котрих постраждало 58 осіб, з них 24 дитини. За аналогічний період 2018р. було зареєстровано 1 спалах. За результатами лабораторних досліджень причиною захворювань є недоброякісні, або забруднені  мікроорганізмами під час приготування, харчові продукти. За період 2019 року  за мікробіологічними показниками досліджено понад 1 тисячу проб харчових продуктів та  продовольчої сировини,  негативні результати виявлено в 3% досліджень. Водного  фактору  передачі кишкових інфекцій  на Волині не зареєстровано.

Джерело: Волинський обласний лабораторний центр
Telegram Channel