Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У Луцькій райдержадміністрації фермерам розповіли про державну підтримку

Навчання фермерів Луцького району

Луцька РДА

У Луцькій райдержадміністрації фермерам розповіли про державну підтримку

В актовій залі Луцької районної державної адміністрації відбувся експрес-семінар з головами фермерських господарств району щодо державної підтримки

В заході взяли участь заступник директора департаменту департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Людмила Петриканин, директор Волинського відділення Українського державного фонду підтримки фермерських господарств Світлана Соколовська, начальник відділу розвитку сільських територій департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Оксана Шпак та головний спеціаліст відділу економічного та агропромислового розвитку регіонального управління райдержадміністрації Микола Горобець.

Людмила Петриканин проінформувала присутніх про напрями державної підтримки для фермерів у поточному році (Постанова КМУ від 7 лютого 2018 р. №106 зі змінами від 30.01.2019 №126), про напрями підтримки для фермерів з обласного бюджету відповідно до Комплексної програми розвитку агропромислового комплексу Волинської області на 2016-2021 роки затвердженої рішенням обласної ради від 10.03.2016 № 3/23.

Крім того, голів фермерських господарств було поінформовано про можливість часткового відшкодування до 80% витрат на придбання садивного матеріалу плодово-ягідних культур (Постанова КМУ від 15.07.2005 № 587 (із змінами від 30.01.2019) №91) та часткову компенсацію за нараховані і сплачені у поточному році відсотки за залученими кредитами (Постанова КМУ від 29.04.2015 № 300).

Головам фермерських господарств рекомендовано подати пакети документів для отримання бюджетної субсидії.

Світлана Соколовська проінформувала  про державні бюджетні субсидії, які надаються через Волинське відділення Укрдержфонду підтримки фермерських господарств, а саме:

 -  новоствореним фермерським господарствам (перші три роки після його створення) на одиницю оброблюваних угідь (1 гектар) один раз виключно для провадження сільськогосподарської діяльності у розмірі 3000 гривень на 1 гектар.

 - фермерським господарствам, (крім новостворених), надається бюджетна субсидія у розмірі 12000 гривень з розрахунку на одного члена фермерського господарства. Максимальний розмір бюджетної субсидії на одне фермерське господарство не може перевищувати 40000 гривень. Фермерському господарству, (крім новостворених), голова якого на момент подання заявки має вік до 35 років, бюджетна субсидія надається у максимальному розмірі.

Головам фермерських господарств рекомендовано подати пакети документів для отримання бюджетної субсидії.

Крім того, фінансова підтримка на конкурсних засадах на поворотній основі надаєтьсяу розмірі, що не перевищує 500 тис.грн не більше ніж на 5 років (Постанова КМУ від 25.08.2004 № 1102). У поточному році проведена регіональна комісія Волинським відділенням Укрдержфонду підтримки фермерських господарств з визначення переліку фермерських господарств, що претендують на фінансову підтримку. 15 ФГ включено в реєстр на суму 6700 тис.грн (розподілом коштів для Волинської області передбачено 4640 тис.грн).

Джерело: Управління регіонального розвитку райдержадміністрації
Telegram Channel