Курси НБУ $ 42.04 € 48.98

СВІЖА КАПУСТА — ДО ВЕСНИ

На городах капуста ще доростає, але вже пора її зрізати. Робіть це ближче до обіду, щоб головки обсохли від роси...

На городах капуста ще доростає, але вже пора її зрізати. Робіть це ближче до обіду, щоб головки обсохли від роси.

Сухе листя, що щільно облягає, не зрізайте. Воно вбереже капусту від мікроорганізмів і гниття. У підвалі укладайте головки невеликими купками. Зверху накрийте їх листям волоського горіха.
Інший спосіб зберігання капусти — обріжте верхнє листя і зв’яжіть по дві голівки, а тоді підвісьте в погребі.
Іноді можна почути нарікання, що капуста загниває. Це трапляється через недотримання теплового режиму. Для неї найкраща температура — від мінус одного до плюс одного градуса. А що робити тим, у кого нема погреба чи підвалу? Капусту можна зберігати на присадибній ділянці у земляних траншеях завглибшки 40 сантиметрів. Їх треба обшити дошками й укласти головки у 2—3 ряди, а тоді засипати шаром соломи (15 сантиметрів) і таким же — землі та тирси, а на поверхню вивести вентиляційну віддушину. Накрити її слід сіточкою, щоб не пробрались миші.
Telegram Channel