Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Ковельчани завоювали золоті медалі на чемпіонаті світу з Пара пауерліфтингу

Денис Остапук зробив ще один крок до Паралімпіади.

kovelrada.gov.ua

Ковельчани завоювали золоті медалі на чемпіонаті світу з Пара пауерліфтингу

З 12 по 20 липня в столиці Казахстану Нур-Султан проходить чемпіонат світу з Пара пауерліфтинг

На чемпіонат зібралися 441 спортсмен-паралімпієць  з 78 країн, інформує Ковельська міська рада з посиланням на керівника ГО "Ковель-Спарта" Валерія Дружиновича.

Перший день змагань став «золотим» для наших юних паралімпійців. Двічі  в залі спорту піднімався прапор України і звучав гімн  на честь вихованців Ковельського відділення Волинського центру «Інваспорт» Дениса Остапука та Ксенії Токар. Вони виступали в програмі першості світу (атлети до 20-ти років).

Денис блискуче виступив у ваговій категорії  до 59 кг.  Його «золотий» результат -  118 кг, і як назвали журналісти чемпіонату – це була дуже емоційна перемога. 

Двічі  в залі спорту піднімався прапор України і звучав гімн  на честь вихованців Ковельського відділення Волинського центру «Інваспорт» Дениса Остапука та Ксенії Токар.  

«Я не можу передати словами свої переповнені успіхом почуття. Ця перемога -  це ще один крок до моєї мрії - Паралімпіади», - сказав Денис кореспондентам.

А вже через три години другу золоту медаль в скарбничку нашої збірної привезла Ксенія Токар (Ксенія - атлетка на візку). Їй не було рівних у категорії спортсменок до 41 кг. Її «золотий» результат - 60 кг. 

Сльози радості та гордості при піднятті прапора України та виконанні гімну на очах наших юних атлетів не обійшли увагою оператори та журналісти трансляції і присутні глядачі змагань.

Ксенії Токар не було рівних у категорії спортсменок до 41 кг.
Ксенії Токар не було рівних у категорії спортсменок до 41 кг.

 

Telegram Channel