Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Чому дорожчає картопля?

А минулого року бараболя була дешевша...

agronews.ua

Чому дорожчає картопля?

На поточному тижні в Україні на ринку картоплі спостерігається зростання цін

Перш за все, підвищувальний ціновий тренд гравці ринку пояснюють негодою, через яку в ряді регіонів країни виникли проблеми з прибиранням картоплі. Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit, пише Агроньюз.

Так, з початку тижня картопля в Україні подорожчала в середньому на 13%. Сьогодні фермери декларують ціни на цю продукцію в межах 7-10 грн/кг ($ 0,27-0,39 ха кг) в залежності від якості, сорту і регіону.

Через несприятливі погодні умови, які спостерігалися на початку тижня практично на всій території країни, в деяких регіонах роботи зі збирання картоплі були утруднені, в результаті чого обсяги продукції, які вдавалося відвантажувати на ринок, дещо зменшилися.  

«Через несприятливі погодні умови, які спостерігалися на початку тижня практично на всій території країни, в деяких регіонах роботи зі збирання картоплі були утруднені, в результаті чого обсяги продукції, які вдавалося відвантажувати на ринок, дещо зменшилися. У той же час, темпи збуту залишалися стабільними, завдяки чому виробникам вдалося трохи підвищити відпускні ціни в сегменті картоплі», — говорять фахівці.

Варто зазначити, що на сьогоднішній день ціни на картоплю в Україні практично в 2 рази вище, ніж в аналогічний період минулого року. Для порівняння: тоді відвантаження даної продукції велися не дорожче 5 грн/кг.

Telegram Channel