Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Слідом за Нововолинськом новий деревопереробний завод  збудують і поблизу Рівного

Старт виробництва заплановано вже на 2021 рік.

ЧаРівне

Слідом за Нововолинськом новий деревопереробний завод збудують і поблизу Рівного

З’явиться він у промисловій зоні у селі Городок Рівненського району на території давно не працюючих і збанкрутілих Рівненського ливарного заводу (РЛЗ) і Рівненського заводу тракторних агрегатів (РЗТА), які давно не працюють і збанкрутували

Старі закинуті приміщення придбала потужна міжнародна компанія «Кроноспан» - світовий лідер у галузі виробництва високоякісних деревних плит і суміжної продукції. Нині компанія має понад 40 крупних заводів у 30 країнах світу: США, Великобританії, Китаї, Польщі, Білорусі, Туреччині, Болгарії, Люксембурзі, Хорватії, Чехії, Латвії, Україні та інших державах.

У 2004 році компанія «Кроноспан» розпочала будівництво першого в Україні свого заводу з виробництва деревостружкових плит (ДСП) у місті Нововолинськ Волинської області. Компанія фінансується частково власними коштами, а частково – міжнародними фінансовими організаціями. Так, у Нововолинську завод співфінансує Європейський банк реконструкції і розвитку.

У Городку вироблятимуть деревостружкові плити. Старт виробництва на новому заводі біля Рівного заплановано вже на початок 2021 року.

Зокрема, будуть створені нові робочі місця з офіційною високою зарплатою, середній розмір якої становитиме 15-18 тисяч гривень. Передбачається створення майже 2-х тисяч робочих місць.

- Ми - компанія не тільки з іноземними інвестціями, а й з іноземними традиціями ведення бізнесу: все законно, публічно і відкрито… Саме тому всі наші будівельні роботи, обладання, продукція – сертифіковані за найвищими міжнародними стандартами. Інакше й бути не може, адже репутація на міжнародному ринку  дуже важлива, - говорить генеральний директор ТзОВ «Кроноспан УА» Наталія Покінська. – Політика нашої компанії: залучення до контролю за якістю виробництва експертів, незалежних громадських організацій, масимальна співпраця з органами місцевого самоврядування і територіальними громадами. Ми дбаємо не тільки про високу якість виробленої продукції, а й про екологію і довкілля. Наше виробництво відповідатиме не тільки вітчизняним стандартам з екологічності, а й європейським. На заводі встановлено сучасні фільтри та очисне обладання. Усі системи постійно модернізуємо і поліпшуємо.

У компанії «Кроноспан»  суворо стежать за екологією довкілля, а тому не шкодують коштів на найсучасніші технології очищення повітря від забруднення. Зокрема, на заводі у Городку встановлять сучасні високоякісні дороговартісні WESP-фільтри - мокрі електростатичні газо- і пилоочищувачі. Ефективність їх роботи - 95 відсотків.

До слова, поява такого заводу матиме низку переваг для місцевої громади. Зокрема, будуть створені нові робочі місця з офіційною високою зарплатою, середній розмір якої становитиме 15-18 тисяч гривень. Передбачається створення майже 2-х тисяч робочих місць. Зокрема, у штаті підприємства працюватиме понад 300 осіб. Решта працівників – це, так зване, непряме працевлаштування, тобто залучення організацій, які на постійній основі займаютимуться обслуговуванням заводу: веденням лісового господарства,  логістики, ремонтних робіт, а також охороною, прибиранням виробничих приміщень і прилеглої території, організацією харчування працівників тощо. 

Також від такого заводу село Городок, Рівненський район та область отримають загалом більше 200 млн. євро прямих іноземних інвестицій. Очевидно, у подальшому компанія стане одним з найбільших платників податків в регіоні, завдяки чому значно збільшиться як бюджет Городоцької сільської ради, так і обласна казна.

Для прикладу, минулого року підприємство «Кроноспан» у Нововолинську сплатило до державного та місцевого бюджетів понад 350 млн. гривень податків і зборів.

Валентин СТАВСЬКИЙ

Telegram Channel