Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Ковельчанин Павло Борсук став чемпіоном Європи з веслування

Павло Борсук (у центрі) разом з друзями.

kovelrada.gov.ua

Ковельчанин Павло Борсук став чемпіоном Європи з веслування

Українські веслувальники завоювали 13 медалей на чемпіонаті Європи серед молоді та юніорів, який відбувся в місті Рачіце (Чехія)

З них - 4 золоті, 3 срібні та 6 бронзових. Серед тих, хто приніс нагороди збірній, каноїст з Ковеля Павло Борсук (1 золота, 1 бронзова), інформує Ковельська міська рада.

У першій гонці першого дня змагань Павло Борсук став бронзовим призером в каное-одиночці на дистанції 1000 м (4.00,548). Згодом Павло Борсук завоював ще одну нагороду, яка стала третім золотом для збірної України і другою медаллю для спортсмена. Він став чемпіоном в спринті, здолавши першим дистанцію у 200 метрів у каное-одиночці (42,856).

Згодом Павло Борсук завоював ще одну нагороду, яка стала третім золотом для збірної України і другою медаллю для спортсмена. Він став чемпіоном в спринті, здолавши першим дистанцію у 200 метрів у каное-одиночці (42,856).

Участь у чемпіонаті Європи також взяли й інші веслувальники з Ковеля: Василина Калитюк, Віктор Свередюк та Богдан Чабан. 

Дебютантка змагань Василина Калитюк разом зі спортсменкою з Черкащини - Валерією Шаровою, двічі були в безпосередній близькості від 3-го місця. У каное-двійці вони стали 4-ми в спринті та 5-ми на дистанції 500 м. Віктор Свередюк та Богдан Чабан на дистанції 500 метрів фінішували сьомими. 

Готували спортсменів до змагань Заслужені тренери України - Федір Семенюк та Василь Прохорук. 

Telegram Channel