Топ-5 продуктів, які найбільше подорожчали та подешевшали
За даними Державної служби статистики в червні 2019 року, у порівнянні з травнем, подешевшало п’ятнадцять продуктів, або майже 50% соціального кошику
Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбук голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, пише Агроньюз.
П’ятірка продуктів, які найбільше подешевшали в червні, така:
1. Капуста – на 48%. Коштувала в червні 9,7грн за кілограм.
2. Цибуля – на 34%, і її вартість становила 18,7грн за кілограм.
3. Яйця курячі – на 27%, і десяток обходився в 12,5грн за десяток.
4. Буряк – на 9%, і середня ціна в червні дорівнювала 19,7грн.
5. Морква – на 8%, кілограм якої продавався по 20,6грн.
Також знизились в ціні на 2% сало та ячна крупа, на 1% – сметана, кисломолочний сир і манка, до 0,5% – рис, яловичина, свинина, молоко й куряче філе.
Також знизились в ціні на 2% сало та ячна крупа, на 1% – сметана, кисломолочний сир і манка, до 0,5% – рис, яловичина, свинина, молоко й куряче філе.
Рейтинг продуктів, які найбільше подорожчали першого літнього місяця, за офіційними даними такий:
1. Яблука – на 34%, і коштували в червні 14,9 грн за кілограм.
2. Картопля – на 23%, і середньостатистичною ціною 17,3 грн.
3. Цукор – на 6%, кілограм якого обходиться в 15,2 грн.
4. Пшеничний хліб із борошна вищого ґатунку на 4%. За кілограм необхідно сплатити 24,1 грн.
5. Пшоно – на 4%. Червневий цінник – 36,1 грн.
Також відбулось зростання вартості на 1,5% білого хліба з борошна першого ґатунку, житнього хліба, батону й вареної ковбаси, на 1% – курячої тушки, в інтервалі з 0,5% до 0,9% – гречки та мороженої риби, до 0,5% – вершкового масла і соняшникової олії. Майже не змінились ціни в червні на макарони та борошно.