Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Державні виконавці переконалися: захищеність Рівненської АЕС – на високому рівні (Фото)

Держслужбовці з шести областей України відвідали РАЕС

ВП РАЕС

Державні виконавці переконалися: захищеність Рівненської АЕС – на високому рівні (Фото)

Рівненську АЕС з екскурсією відвідали представники Державної кримінально-виконавчої служби України західного регіону з шести областей України. Гості побували у навчально-тренувальному центрі РАЕС, здійснили об’їзд навколо підприємства, відвідали військову частину 3045 Національної гвардії України з охорони та оборони Рівненської АЕС та її навчальний полігон

На базі Державної установи «Полицька виправна колонія № 76» відбулися збори Ради начальників установ Державної кримінально-виконавчої служби України Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України. В рамках заходу керівники таких установ з шести областей України з ознайомчим візитом побували на Рівненській АЕС – найбільшому підприємстві Рівненщини.

 

 У навчально-тренувальному центрі відвідувачам пояснили принцип роботи реакторної установки, продемонстрували повномасштабні тренажери ПМТ-440 та ПМТ-1000 та пояснили якими знаннями й навичками має володіти персонал РАЕС, аби робота підприємства була максимально безпечною та ефективною.

Гості побували на території військового полігону в/ч 3045 НГУ з оборони та охорони РАЕС. Там військові продемонстрували дії груп реагування під час умовних надзвичайних обставин на об’єкті, зокрема лазерну систему безкульової стрільби «СКІФ» та бронеавтомобіль «Козак-2».

null

 Також держслужбовці завітали до в/ч 3045 НГУ з охорони та оборони РАЕС. Гвардійці підготували цікаву програму для гостей, яка включала відомості про історію створення частини, екскурсію приміщеннями штабу, автомобільним парком, вольєром. Родзинкою заходу стала виставка бронетехніки та стрілецької зброї. Військовики розповіли про призначення та тактико-технічні характеристики основних видів зброї, ознайомили із сучасними зразками бронетехніки. Гості мали змогу власноруч потримати бойову зброю та побувати всередині військових автомобілів.

В інформаційному центрі РАЕС «Полісся» начальник управління інформації та зв’язків з громадськістю Петро Кратік у своїй презентації розповів гостям про історію будівництва і розвитку Рівненської АЕС, а також принципи роботи основного обладнання електростанції. Довідалися слухачі і про сучасну діяльність підприємства, його сьогодення та перспективні плани.

 

 За словами Михайла Дзюдзя, начальника Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України, візит на Рівненську АЕС був зумовлений запланованим щомісячним заходом – Радою начальників держустанов правоохоронних органів. «Рівненська АЕС – найбільше підприємство Рівненщини, тому, цілком зрозумілим було наше бажання відвідати електростанцію. Побачивши ступінь фізичної захищеності Рівненської АЕС, ми розвіяли усі свої сумніви стосовно рівня безпеки на підприємстві. Приємно бачити, що технічне забезпечення важливого ядерного об’єкту нашої держави знаходиться на такому високому рівні»,– наголосив Михайло Дзюдзь.

Джерело: Вікторія Шейкіна, кореспондент прес-центру ВП РАЕС
Telegram Channel