Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Шахраї ошукали троє волинян за дві доби

Бажаючи винайняти квартиру – зустрічайтеся із власниками житла, оглядайте його, ознайомлюйтеся із документами на квартиру чи будинок.

NewsNN

Шахраї ошукали троє волинян за дві доби

Волиняни стають жертвами шахраїв, винаймаючи житло за оголошеннями в Інтернеті

Із наближенням осені пожвавлюється попит на оренду квартир у Луцьку й правоохоронці констатують збільшення кількості громадян, які стають жертвами квартирних шахраїв. Спритники, називаючись власниками житла, розміщують у мережі Інтернет оголошення про здачу його в оренду, при цьому ілюструють свої пропозиції гарними фото квартир та пропонують спокусливо низьку ціну.

У телефонних розмовах із потенційними орендарями ошуканці переконують, що помешканням цікавиться багато клієнтів – і, не перерахувавши одразу ж завдаток на вказаний ними рахунок, можливість винайняти житло на гарних умовах можна втратити. Довірливі громадяни перераховують вказані шахраями суми як передоплату – й після цього зв'язок з "власниками квартири" переривається назавжди.

Лише за останніх дві доби троє волинян потерпіли від таких шахрайських дій. Двоє з них перерахували шахраям по 3 тис. грн., а один – 1,5 тис. грн. 

Так, лише за останніх дві доби троє волинян потерпіли від таких шахрайських дій. Двоє з них перерахували шахраям по 3 тис. грн., а один – 1,5 тис. грн.

Прокуратура Волині укотре звертається до краян з проханням бути уважними та обережними, винаймаючи житло через Інтернет, і в жодному разі не здійснювати оплату за нього шляхом перерахунку безготівкових коштів. Бажаючи винайняти квартиру – зустрічайтеся із власниками житла, оглядайте його, ознайомлюйтеся із документами на квартиру чи будинок, укладайте договір оренди – й лише після цього оплачуйте. Ваша пильність та здоровий глузд – запорука того, що ви не станете жертвою шахрайських дій!

Наталка Мурахевич, прес-секретар прокурора області

Telegram Channel