Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Луцькі депутати сказали «так» приєднанню Прилуцької сільської ради

З’явилася можливість істотно розширити межі міста Луцька, створити потужну громаду

Луцька міська рада

Луцькі депутати сказали «так» приєднанню Прилуцької сільської ради

Луцьк – обласний центр Волині, зробив важливий крок щодо створення Луцької міської ОТГ

Депутати Луцької міської ради (Луцька міська рада), 18 липня 2019 року, зібралися на позачергове засідання 59-ї сесії міської ради і висловили підтримку громаді села Прилуцьке в питанні об’єднання з містом. 

Проєкт звернення до Прилуцької сільської ради щодо ініціювання пропозиції про добровільне приєднання територіальної громади Прилуцької сільської ради до територіальної громади міста Луцька ухвалили першим. Як пояснив директор департаменту фінансів та бюджету міської ради Борис Смаль, цього тижня на сесії Прилуцької сільської ради абсолютною більшістю голосів прийнято рішення про добровільне приєднання Прилуцької сільської ради до Луцької міської територіальної громади. Розпочато процес добровільного об’єднання громад, а це дасть можливість істотно розширити межі міста Луцька, створити потужну громаду, розбудовувати інфраструктуру, залучати додаткові кошти для спільного соціально-економічного розвитку. Борис Смаль додав, що у разі оперативного приєднання Прилуцької сільської ради до Луцька, найближчим часом вдасться залучити значну субвенцію із державного бюджету.
Розпочато процес добровільного об’єднання громад, а це дасть можливість істотно розширити межі міста Луцька, створити потужну громаду, розбудовувати інфраструктуру, залучати додаткові кошти для спільного соціально-економічного розвитку. 

Сьогодні проводиться конструктивний діалог із депутатами Прилуцької сільської ради, і це рішення - наша вдячність їм за ініціативу стати частиною нашого міста, спільно розвивати та розбудовувати успішну територіальну громаду.

«Сьогодні проводиться конструктивний діалог із депутатами Прилуцької сільської ради, і це рішення - наша вдячність їм за ініціативу стати частиною нашого міста, спільно розвивати та розбудовувати успішну територіальну громаду. Цим рішенням ми висловлюємо підтримку майбутніх змін. Разом із тим - це сигнал і для інших громад, що процес приєднання буде продовжуватися», - зазначив під час обговорень секретар Луцької міської ради, виконувач повноважень міського голови, голова Волинського регіонального відділення Асоціації міст України Григорій Пустовіт.

ЗВЕРНЕННЯ

щодо ініціювання пропозиції про добровільне приєднання територіальної громади Прилуцької сільської ради до територіальної громади міста Луцька

Процеси децентралізації та зміна адміністративного устрою – одна з найбільш успішних реформ нашої держави, що спрямована на розвиток місцевого самоврядування.

Новоутворені об’єднані громади є вирішальним фактором розвитку українських територій, ключовими інвесторами у місцеву інфраструктуру та розвиток людського капіталу.

Ми, депутати Луцької міської ради, щиро вітаємо рішення Прилуцької сільської ради Ківерцівського району Волинської області «Про ініціювання пропозиції щодо добровільного приєднання територіальної громади Прилуцької сільської ради до територіальної громади міста Луцька». Разом з Вами розуміємо, що після завершення процесу приєднання буде створено потужну та економічно розвинену громаду обласного центру. Це наша спільна можливість відновити та розбудувати сучасну житлово-комунальну, транспортну, освітню та медичну інфраструктуру, забезпечити соціальні та комунальні блага, на новому рівні надавати адміністративні послуги.

Наші спільні дії в першу чергу сприятимуть покращенню добробуту людей. Вже найближчим часом практичним підтвердженням задекларованих нами намірів стануть спільне перспективне планування розвитку території, облаштування та ремонти доріг, благоустрій, транспортна логістика та ін. Від нашої спільної наполегливості та мудрості, зокрема, залежить можливість отримання субвенції з державного бюджету на формування інфраструктури об’єднаної територіальної громади, тобто залучення додаткових коштів на інфраструктурні й соціальні проекти.

Попри складні загальнодержавні та регіональні політичні процеси сьогодення, ми однаково розуміємо, що об’єднання та децентралізація дозволять нам ефективно розпоряджатися тими багатствами, які у нас є, надає можливість забезпечити сталий розвиток наших територій та спільно будувати наше майбутнє!

Джерело: Волинське регіональне відділення Асоціації міст України
Telegram Channel