Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
На Рівненщині з'явиться «Будинок ветеранів»

У багатьох країнах світу діють такі заклади, як «Ветеранські простори».

rv.gov.ua

На Рівненщині з'явиться «Будинок ветеранів»

З робочою поїздкою на Рівненщині побувала заступник міністра у справах ветеранів України Оксана Коляда. Під час зустрічі з керівництвом області і представниками канадської організації «Stabilization Support Services» йшлося, зокрема, про впровадження на Рівненщині пілотного проекту для учасників бойових дій

Рівненщина стала однією 4-х пілотних областей, де буде створено «Ветеранський простір», - сказала Оксана Коляда. – Такий проект буде реалізовано в межах меморандуму про співпрацю міністерства України у справах ветеранів і канадської організації «Stabilization Support Services», що фінансується урядом Великобританії.

«Будинок ветеранів» має стати своєрідним комунікаційним майданчиком ветеранської спільноти, представників відповідних державних інституцій і громадських організацій, які працюють в області і надають послуги ветеранам і членам їхніх родин.

Концепцію «Ветеранського простору» розробили в міністерстві України у справах ветеранів. За задумом її авторів, це має стати своєрідним комунікаційним майданчиком ветеранської спільноти, представників відповідних державних інституцій і громадських організацій, які працюють в області і надають послуги ветеранам і членам їхніх родин.

Такі проекти вже успішно діють, зокрема, в Житомирі («Дім ветерана») і Києві («Ветеран хаб»).

В.о. голови Рівненської облдержадміністрації Ігор Тимошенко висловив підтримку впровадженню такого проекту в регіоні. Адже важливо, аби військові ветерани якомога швидше були соціально інтегровані, мали необхідну психологічну, матеріальну і моральну допомогу, підтримку в пошуку роботи, вирішенні інших нагальних проблем.

Учасники зустрічі оглянули приміщення по вулиці Гур’єва, яке місцева влада виділила для реалізації проекту «Ветеранський простір».

- Він має запрацювати найближчим часом у всіх обласних центрах. На часі ж найголовніше - підібрати команду фахівців, які працюватимуть з ветеранами і надаватимуть їм відповідні послуги. У приміщенні ж мають бути тренінгові зони, дитяча кімната, зона для відпочинку, окреме приміщення для роботи з психологом, - наголосила заступник міністра.

Оксана Коляда зауважила також, що ветеранські хаби, які є дієвим інструментом повернення ветеранів до звичного соціального життя після їх участі у бойових діях. Такі заклади добре зарекомендували себе уже в США, Хорватії, Грузії та інших країнах, які зазнали воєнних випробувань. Тож є велика надія, що і в Україні вже найближчим часом оправдають себе.

Валентин Ставський

Telegram Channel