Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
Вже понад 80% волинських підприємств спілкуються з податковою через електронні сервіси

Стовідсотково прихильники електронної звітності – платники ПДВ та податку на прибуток.

carpathia.gov.ua

Вже понад 80% волинських підприємств спілкуються з податковою через електронні сервіси

Платники податків-юридичні особи Волині впевнено використовують у своїй діяльності сучасні електронні сервіси ДФС. Як свідчить аналітика, протягом першого півріччя 2019 року до органів ДФС підприємства та фірми Волині подали понад 142 тисячі податкових декларацій в електронному вигляді

Таким чином, понад 80 відсотків від усіх податкових звітних документів від юридичних осіб  надійшло на опрацювання до ДФС за посередництвом електронного зв’язку.

«Оскільки паперовий формат звітності щороку суттєво втрачає кількість прихильників, ДФС системно працює над тим, щоб пропонувати бізнесу зручний та не витратний формат е-звітування. Важливо, що саме електронна звітність усуває будь-які перешкоди у спілкуванні з контролюючим органом. Водночас дистанційна форма спілкування з податковим інспектором не передбачає особистого контакту, що запобігає корупційним ризикам та проявам», - наголошує начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

В межах 90 відсотків звітів про нараховану суму зарплати працівникам ми теж отримуємо в електронному вигляді.

Як підкреслила керівник волинських фіскалів, стовідсотково прихильники електронної звітності – платники ПДВ та податку на прибуток. Враховуючи запровадження системи електронного адміністрування реалізації пального серед платників акцизного податку стрімко зростає кількість прихильників електронних сервісів ДФС.  

«Зверну увагу громадян на тому важливому моменті, що в межах 90 відсотків звітів про нараховану суму зарплати працівникам ми теж отримуємо в електронному вигляді. А це допомагає швидко і якісно опрацьовувати інформацію про дотримання соціальних гарантій у сфері оплати праці, своєчасно реагувати на можливі порушення. Також в окремі періоди більше 90 відсотків повідомлень про прийняття на роботу найманого працівників працедавці формують і надсилають електронною поштою. Це найкраще підтвердження ефективності електронних сервісів», - зазначила Світлана Савчук.

 Сектор комунікацій ГУ ДФС у Волинській області.

Джерело: Територіальні органи ДФС у Волинській області.
Telegram Channel