Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
 «Слуга народу» не зможе сворити коаліцію в новому парламенті, – Андрій Магера

Лідер партії «Слуга народу» Дмитро Разумков заявив, що коаліція з «Голосом» усе ще можлива, в політсилі чекають на відповідь Святослава Вакарчука.

Вадим Чуприна

«Слуга народу» не зможе сворити коаліцію в новому парламенті, – Андрій Магера

Такий прецедент в українській історії вже був

Фракція  «Слуга народу» в разі отримання понад 226 голосів не матиме права коаліції. Про це заявив колишній член Центральної виборчої комісії Андрій Магера, передає LB.ua .

У «Слуги народу» немає іншого варіанту: або вони пропонують кандидатуру прем'єр-міністра і формують новий Кабмін, або продовжує працювати уряд Гройсмана.

 «У новому парламенті створити коаліцію неможливо. Оскільки фракція «Слуга народу» в разі отримання більшості депутатів парламенту має права коаліції. Тому не може створювати коаліцію з іншими фракціями », - заявив Магера, посилаючись на 83 статтю Конституції України.

За словами Магери, така сама ситуація в історії України була 1990 року, коли більшість парламенту сформувала так звана «Група 239» - комуністична фракція I скликання.

«І припинити повноваження нового скликання парламенту не можна протягом року», - додав він.

«У «Слуги народу» немає іншого варіанту: або вони пропонують кандидатуру прем'єр-міністра і формують новий Кабмін, або продовжує працювати уряд Гройсмана», - сказав він, додавши, що коаліційної угоди в новій Верховній Раді також не потрібно.

Telegram Channel