Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У цьому році на головній площі Луцька з’явиться фонтан

У 2020-му році Театральний майдан Луцька зазнає реконструкції.

Відділ інформаційної роботи міської ради.

У цьому році на головній площі Луцька з’явиться фонтан

А у наступному — реконструюватимуть сам Театральний майдан

У 2020-му році Театральний майдан Луцька зазнає реконструкції. З цього приводу відбулася нарада під головуванням радника міського голови Ігоря Поліщука. Участь в її роботі взяли заступник міського голови Костянтин Петрочук, головний архітектор міста Веніамін Туз, в.о. директора департаменту житлово-комунального господарства Микола Осіюк. Також до обговорення цього серйозного проекту долучили сучасних архітекторів Олеся Лупія та Левка Давидюка, які мають новаторське та сучасне бачення.

Учасники наради обговорювали концепцію, яку напрацювали в архітектурній майстерні «Балан та Стельмащук». Оскільки реконструкція головної площі міста робиться не на один десяток років, тому її вирішили допрацювати та внести корективи.

Варто зробити зелений деревний бар’єр, який відділить площу від активного перехрестя проспекту Волі та вулиці Винниченка.

Ігор Поліщук повідомив, що місто має декілька концепцій реконструкції Театрального майдану, а щоб визначити найкращу з усіма поправками, нині тривають професійні дискусії та фахові обговорення. До реалізації найкращої концепції приступлять наступного року. В той же час, ремонт фонтану на майдані розпочнуть робити цьогоріч. «Театральний майдан має бути функціональним, естетично красивим, а також мати родзинку, що приваблюватиме людей», - зазначив радник міського голови.

Наразі існує декілька концепцій реконструкції Театрального майдану - вибирають найкращий.
Наразі існує декілька концепцій реконструкції Театрального майдану - вибирають найкращий.

 У свою чергу, головний архітектор міста Веніамін Туз зазначив, що в містобудівному плані реконструкція майдану дуже складна річ, адже його оточує величезний набір будівель.

Архітектори зауважили, що вкрай важливо розуміти, як в майбутньому буде експлуатуватися майдан, адже необхідно опрацювати напрямки руху громадян. За їх словами, варто зробити зелений деревний бар’єр, який відділить площу від активного перехрестя проспекту Волі та вулиці Винниченка. Разом з тим, об’єкти різних епох та різної складності, які розміщенні на майдані, необхідно підвести під єдиний стиль, щоб утворилась цілісна картина.

До вподоби митцям проект плоского сухого фонтану з функцією амфітеатру. Вони вбачають його і як місце під сцену для різноманітних концертів.

Відділ інформаційної роботи міської ради.

Джерело: Відділ інформаційної роботи міської ради.
Telegram Channel