Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Цьогоріч з обігу вже вилучили чверть мільйона підроблених банкнот євро

От зловмисники!

Фото: Економічна правда

Цьогоріч з обігу вже вилучили чверть мільйона підроблених банкнот євро

Насправді, це не так вже й багато...

У першій половині 2019 року з обігу було вилучено близько 251 тисячі підроблених банкнот європейської валюти.

Про це пише Економічна правда з посиланням на "Укрінформ" та на дані Європейського Центробанку.

"Близько 251 тисяч підроблених євро-банкнот були вилучені з обігу у першій половині 2019 року, що на 4,2% менше, ніж у другій половині 2018 року, та на 16,6 відсотка менше, ніж у першій половині минулого року", - зазначають в ЄЦБ.

Ймовірність отримати підробку є дуже малою, адже кількість підробок залишається дуже низькою у порівнянні з кількістю справжніх банкнот, які знаходяться в обігу…

"Євро залишається валютою, яка викликає довіру. Ймовірність отримати підробку є дуже малою, адже кількість підробок залишається дуже низькою у порівнянні з кількістю справжніх банкнот, які знаходяться в обігу… Зараз в обігу перебувають понад 22 млрд євро-банкнот на загальну вартість у 1,2 трлн євро", - йдеться у повідомленні.

Найбільша кількість підробок – 54,2%, - припадає на купюри номіналом у 50 євро, ще 27,9% від загальної кількості підробок – купюри у 20 євро, на третій позиції – купюри у 100 євро, на які припадає 10,4% підробок.

При цьому кількість фальшивих банкнот великого номіналу у 200 та 500 євро залишається низькою – 1,4 та 1,5 відсотка відповідно.

Більшість підробок – 97,2%, - виявлено у країнах Єврозони, ще 2,1% - у країнах ЄС, які не входять до зони обігу євро. На решту країн світу припадає лише 0,7 виявлених фальшивих банкнот євро.

Telegram Channel