Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Україна вперше запровадила мита на російські дизельне паливо та скраплений газ

Удар у відповідь

dt.ua

Україна вперше запровадила мита на російські дизельне паливо та скраплений газ

Це спільне рішення президента й уряду у відповідь на розширення російських економічних санкцій

Уряд Гройсмана таки наважився запровадити мита на російське дизельне паливо і скраплений газ. Про це у своїй статті для DT.UA пише Сергій Куюн, директор ТОВ "Консалтингова група А-95".

"Це спільне рішення президента й уряду у відповідь на розширення російських економічних санкцій... Відповідні мита знімуть надринкову маржу трейдера-імпортера — першим написав у Facebook про прийняте рішення представник президента в Кабміні Андрій Герус.

Справжньою ж родзинкою, на думку Сергія Куюна, є запровадження мита виключно на трубопровідний імпорт ДП, тоді як залізничні поставки й надалі відбуватимуться безперешкодно (це близько 20% від загального обсягу імпорту російського ДП).

"Перекладаючи з галузевої загальнозрозумілою, таким виокремленням труби було завдано прицільного удару по Віктору Медведчуку, з яким пов'язують підприємство "Прикарпатзахідтранс", що забезпечує 80% поставок російського дизпалива в Україну", — пише експерт.

«Це спільне рішення президента й уряду у відповідь на розширення російських економічних санкцій... Відповідні мита знімуть надринкову маржу трейдера-імпортера, що виникала через логістику (дизельпровід) та інші чинники». — першим написав у Facebook про прийняте рішення представник президента в Кабміні Андрій Герус.

,

Telegram Channel