Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Камені-Каширському проаналізували стан казначейського обслуговування

Значна частина субвенцій із держбюджету спрямована на допомогу сім’ям з дітьми та малозабезпеченим, які проживають в районі.

Pixabay

У Камені-Каширському проаналізували стан казначейського обслуговування

На щопонеділкове обговорення важливих питань життєдіяльності району традиційно зібралися начальники відділів та управлінь райдержадміністрації, керівники установ та організацій. Апаратну нараду провів сьогодні перший заступник голови районної державної адміністрації Олександр Михалік

З інформацією про стан казначейського обслуговування державного та місцевих бюджетів Камінь-Каширського району за І півріччя 2019-го виступила Орися Букало – начальник управління Державної казначейської служби України в Камінь-Каширському районі, повідомляє сайт РДА.

Спершу Орися Михайлівна зазначила, що на обслуговуванні в управлінні перебуває 54 розпорядники та одержувачі бюджетних коштів, включених до мережі цьогоріч, яким відкрито 491 рахунок за видатками.

Обсяг видатків місцевих бюджетів району, проведених протягом січня-червня 2019 року, становить 348 мільйонів 139,8 тисячі гривень.

– Протягом звітного періоду до державного бюджету із Камінь-Каширському району надійшло 14 млн 949,9 тис. грн., до місцевих бюджетів (без врахування міжбюджетних трансфертів) – 47 млн 438,4 тис. грн. Обсяг видатків місцевих бюджетів району, проведених протягом січня-червня 2019 року, становить 348 млн 139,8 тис. грн. Із державного бюджету місцевим бюджетам району перераховано субвенцій на суму 276 млн 633,1 тис. грн., а саме: субвенція для допомог сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям – 100 млн 115,2 тис. грн.; освітня субвенція – 116 млн 611,9 тис. грн.; субвенція на надання пільг та житлових субсидій населенню на енергоносії – 26 млн 104,9 тис. грн.; медична субвенція – 21 млн 131,2 тис. грн.; субвенція на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт прийомним сім’ям – 531,3 тис. грн.; субвенція на відшкодування вартості лікарських засобів – 273,1 тис. грн.; субвенція місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами – 380,9 тис. грн.; субвенція на придбання твердого палива та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу – 9 млн 414,4 тис. грн.; субвенція на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» – 1 млн 351,8 тис. грн.; субвенція на реалізацію заходів, спрямованих на підвищення якості освіти – 718,3 тис. грн., – конкретизувала Орися Букало.

Насамкінець доповідачка наголосила, що органам місцевого самоврядування, розпорядникам та одержувачам бюджетних коштів важливо тримати на особливому контролі виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 15 листопада 2017 року № 816-р «Деякі питання дистанційного обслуговування розпорядників (одержувачів) бюджетних коштів», а саме підключення до системи дистанційного обслуговування.

Telegram Channel