Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У Нацпарку «Цуманська пуща» розробили природничу гру «Знай наших: птахи України» (фото)

Корисна ж штука!

Фото: КНПП "Цуманська пуща"

У Нацпарку «Цуманська пуща» розробили природничу гру «Знай наших: птахи України» (фото)

Вже й встигли в неї зіграти!

Упродовж липня працівницею Ківерцівського НПП «Цуманська пуща» Юлією Грицюк була розроблена розвивально-пізнавальна природнича гра «Знай наших: птахи України». Мета гри: продемонструвати багатство та різноманітність орнітофауни України, навчити гравців розрізняти види птахів, розуміти чим харчується, де проживає і чи мігрує кожен конкретний вид, зацікавити вивчати природу та охороняти біорізноманніття Батьківщини, знати птахів, занесених до Червоної книги України.

Гра складається із 150 карток з видами птахів та карток із завданнями (13 видів, 39 шт.). Також є умови гри і правильні відповіді.

Спочатку діти почули розповіді про птахів, пояснення гри, згодом учасники поділились на команди і першими зіграли в цю гру.

27 липня відбулася презентація гри у дитячому таборі «Гарт» імені Героя Небесної сотні Сашка Капіноса на території Національного природного парку "Кременецькі гори". Спочатку діти почули розповіді про птахів, пояснення гри, згодом учасники поділились на команди і першими зіграли в цю гру. Гравці були уважними, радилися, логічно вибирали карточки. Після гри ділились враженнями: було цікаво, дізналися про багато видів птахів і про їх життя.

Гра буде доречною в кожному куточку України, в природоохоронних установах, школах, позашкільних закладах. Її можна використовувати як в класах, так і у природних умовах. Можуть одночасно грати до 30 осіб.

Telegram Channel