Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Правиця Зеленського та Віталій Кличко обмінялись жорсткими заявами

Атака на Кличко: слуги народу методично зачищають Україну від влади, яка прийшла після Майдану.

news.bigmir.net

Правиця Зеленського та Віталій Кличко обмінялись жорсткими заявами

Голова Офісу президента Андрій Богдан заявив, що йому пропонували поділити дохід від корупційних схем сумою у 40 мільйонів доларів в обмін на те, що Віталій Кличко залишиться на посаді голови КМДА

Про це він заявив під час прес-конференції у Офісі президента, пише НВ.

«Декілька днів тому на мене виходив один з адвокатів. Він представився адвокатом одного з таких «смотрящих», який заважає пану Кличку управляти містом. І висловив таку пропозицію: робота з місцевим бюджетом міськради й міської державної адміністрації дозволяє їм отримувати 40 мільйонів доларів на рік. Просив не рухати голову КМДА і запропонував цей бюджет поділити», — заявив Богдан. Глава ОП додав, що на жаль, він не був готовий до такої зустрічі, і не зміг зафіксувати ці дані.

На думку Богдана, Кличко втратив контроль над містом.

На думку Богдана, Кличко втратив контроль над містом. «У мене було кілька зустрічей з паном Кличком в Офісі президента. Таких зустрічей було дві. На цих зустрічах я його особисто шість разів — тобто на кожній зустрічі по три рази, — просив відмовитися від інституту «смотрящих» в Києві, відійти від усіх корупційних схем і стати дійсно народним мером, людиною, яка не має ніякого відношення до всієї цієї корупції, безгосподарності, яка відбувається в Києві», — заявив Богдан. У зв’язку з цим він висловив переконання, що Кличко втратив контроль над ситуацією в столиці.

За словами глави Офісу президента, мер Києва запевнив його, що не має стосунку до розкрадань і корупції в столиці, однак розуміє, що «щось відбувається не так», але зробити з цим нічого не може. «Віталій Кличко підтвердив мені, що дійсно, за його словами, він не контролює Київську раду. Є два-три «смотрящих», які мають певні групи депутатів. І якщо він не буде знаходити з ними компроміс, у нього не буде більшості в Київраді, а, відповідно, він не зможе бути ефективним мером», — заявив Богдан.

Віталій Кличко назвав прес-конференцію керівника Офісу президента Андрія Богдана «підбіркою пліток».

У відповідь на резонансні заяви голова Києва Віталій Кличко назвав прес-конференцію керівника Офісу президента Андрія Богдана «підбіркою пліток». Про це йдеться в офіційній заяві, поширеній його прес-службою. «Коли такі речі говорить керівник Офісу президента — це виглядає, як мінімум, дивно і некомпетентно. Ця прес-конференція нагадувала «Байки зі склепу» — добірка пліток, маніпулятивних домислів і нічого більше», — заявив мер.

Крім того, він закликав главу Офісу Зеленського передати до правоохоронних органів факти щодо корупції, які у нього є. «Всі свої, як ви думаєте, страшилки, пане Богдан, передавайте до правоохоронних органів. І не ганьбіть себе подібними «інформаційними виступами»! Ви ще й законами і Конституцією маніпулюєте», — додав Кличко.

Він також зазначив, що владу у Києві обирають самі жителі міста, а наміри розділити посади мера і глави КМДА «є спробою позбавити суспільство права впливати на процеси управління столицею та наступом на місцеве самоврядування».

Джерело: НВ.
Telegram Channel