Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Французи пропонують робити зі старих автівок електромобілі

Поїхали!

Фото: УНІАН

Французи пропонують робити зі старих автівок електромобілі

Щоправда, не всі вважають це доцільним

У Франції компанія Transition-One за приблизно 5 тисяч євро може переробити 10-річний автомобіль з двигуном внутрішнього згорання на електричний транспорт. Таким чином, клієнти можуть заощадити гроші й уникнути неприємної ситуації, коли улюблене авто потрапить під заборону у низці міст Європи.

Про це пише УНІАН з посиланням на Bloomberg, додаючи, що французький стартап розробив технологію модернізації, яка додає електричний двигун, батареї й підключену до них приладову панель на старі моделі. Приміром, перетворення старих Fiat, Chrysler, Volkswagen, Renault обійдеться у приблизно 8,500 євро. Але ця сума скоротиться до 5 тисяч, якщо уряд Франції ухвалить субсидії.

Я надаю послуги людям, які не можуть собі дозволити витратити 20 тисяч євро на новенький електромобіль.

«Я надаю послуги людям, які не можуть собі дозволити витратити 20 тисяч євро на новенький електромобіль», - каже засновник компанії Аймерік Лібо, стоячи поруч зі своїм першим «прототипом».

Це Renault Twingo 2009 року випуску. Тепер у ньому встановлений електродвигун і батарея із запасом струму на 180 кілометрів.

«Ми перетворюємо найпопулярніші моделі в Європі в електромобілі», - додав він. 

Лібо розраховує, що регулятори у Франції й інших країнах Європи дадуть схвалення на технологію компанії до кінця року. Тестові замовлення заплановані на вересень. Разом з тим, існують і ті, хто скептично ставиться до такого оновлення стариш машин і привабливості рішення.

Професор автомобільних технологій з Технологічного університету Мюнхена Маркус Лінкамп застерігає про ризики, які можуть виникнути через помилки.

«Технічно можливо перетворити звичайну машину в електромобіль. Питання лише чи є в цьому сенс і наскільки великими будуть зусилля?», - каже експерт.

Telegram Channel