Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
Кличко звернувся до НАБУ через заяви Богдана про хабар у $20 млн

Кличко не здасться «слугам» без бою?

Цензор.Нет

Кличко звернувся до НАБУ через заяви Богдана про хабар у $20 млн

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до НАБУ з проханням відкрити кримінальну справу за заявою керівника Офісу Президента Андрія Богдана про пропозицію йому якимись особами хабаря в розмірі $20 млн.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на пресслужбу партії «Удар».

«30 липня 2019 року на прес-конференції Керівник Офісу Президента України Андрій Богдан заявив представникам ЗМІ, що йому, в розмові, пропонували хабар в 20 мільйонів доларів. І, нібито, вказана розмова була здійснена в інтересах Київського міського голови, тобто у моїх інтересах. Я не уповноважував жодну особу на подібні «переговори»! А такі висловлювання пана Богдана, який є Керівником Офісу Президента України, підлягають перевірці у рамках досудового розслідування, оскільки можуть свідчити про вчинення кримінальних правопорушень», - заявив Кличко.

«Якщо хтось до когось звертався, потрібно встановити хто, від чийого імені і з якою пропозицією. А також - з'ясувати чи отримала посадова особа неправомірну вигоду. Після цього слідчі мають або оголосити підозри встановленим особам, або я буду вимагати від пана Богдана вибачень за розповсюдження неправдивої інформації»

«Якщо хтось до когось звертався, потрібно встановити хто, від чийого імені і з якою пропозицією. А також - з'ясувати чи отримала посадова особа неправомірну вигоду. Після цього слідчі мають або оголосити підозри встановленим особам, або я буду вимагати від пана Богдана вибачень за розповсюдження неправдивої інформації», - додав глава КМДА.

Кличко також зазначив, що наслідком подібних заяв має бути не тільки оприлюднення їх на пресконференціях.

«Переконаний, що у НАБУ є всі можливості розслідувати оприлюднену інформацію і встановити істину в цій справі. І сподіваюся, що пан Богдан сприятиме розслідуванню. Якщо, звичайно, керівник Офісу Президента України, сказав журналістам правду», - підсумував мер.

Нагадаємо, глава Офісу Президента Андрій Богдан розповів, що до нього приходили представники «смотрящих»  і просили не знімати главу КМДА з посади взамін на фінансову винагороду.

Джерело: Цензор.Нет.
Telegram Channel