Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На Волині порахували липневих браконьєрів

Ото вже кортить людям дармової рибки!

Фото: Волинський рибоохоронний патруль

На Волині порахували липневих браконьєрів

Було викрито 77 порушень природоохоронного законодавства, з яких 33 є грубими

У період з 1 по 31 липня 2019 року інспекторами Волинського рибоохоронного патруля було проведено 30 рибоохоронних рейдів. В результаті, викрито 77 порушень природоохоронного законодавства, з яких 33 грубих. Також складено 23 протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства), 13 – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконний збут водних біоресурсів), два – за ч. 1 ст. 85-1 КУпАП (продаж заборонених знарядь лову), один – за ст. 86-1 КУпАП та один – за ст. 188-5 КУпАП. Крім цього, оформлено 4 акти виявлення та вилучення безхазяйного майна.

В ході проведених заходів інспектори вилучили 58 кг водних біоресурсів, з яких 32 кг – на ринках.

«За даний період на порушників накладено 9 741 грн штрафів. Збитки, завдані рибному господарству, склали 43 002 грн. В ході проведених заходів інспектори вилучили 58 кг водних біоресурсів, з яких 32 кг – на ринках. Також затримано 55 од. заборонених знарядь лову та ще 40 од. – за актами безхазяйного майна», - повідомив заступник начальника управління-начальник відділу ОВБР «Рибоохоронний патруль» Сергій Починок.

Крім цього, 48 справ передано до судів для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.

Для прикладу, п’ятого липня патруль здійснив рибоохоронний рейд на території Шацького природного парку. Так, оз. Світязь (заплава Лука), поблизу с. Світязь Шацького району Волинської області зафіксовано двох порушників, які здійснювали незаконний вилов водних біоресурсів забороненими знаряддями лову. За допомогою трьох риболовецьких сіток порушники виловили таку кількість риби: плоскирка – 4 екз., краснопірка – 2 екз., окунь – 1 екз. Збитки, завдані рибним запасам України, склали 987 грн.

12 липня близько 14 години було викрито двох громадян, які здійснювали вилов риби забороненим знаряддям лову – «кловнею». Інцидент стався на р. Неретва, поблизу с. Олеськ Любомльського району Волинської області. У порушників виявлена така кількість риби: щука – 10 екз., плітка – 3 екз., в’юн – 1 екз. Загальна вага незаконно добутих водних біоресурсів склала 3 кг. Збитки, завдані рибним запасам, становлять 3 672 грн.

На осіб оформлено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Заборонені знаряддя лову вилучено. Матеріали справ направлено до районних судів для притягнення громадян до відповідальності та відшкодування завданої шкоди.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360 78 40. Про порушення Правил любительського та спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби – прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Telegram Channel