Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
 Успіх починається з дверної ручки: молоді чернівчани розповіли про власний біснес

Свою справу розпочинали самі: від облаштування приміщень до створення рекламного продукту у соцмережах.

Молодий буковинець

 Успіх починається з дверної ручки: молоді чернівчани розповіли про власний біснес

Чернівчанам Аліні Назар та Євгену Ходаковському – по 25, але вони вже добре знаються на всіх паперових нюансах ведення бізнесу, основах роботи з персоналом, а Євген – ще й на усіх відтінках рожевого, бо цими днями відкрили вже третій салон краси "Zefirka"

Свою справу розпочинали самі: від облаштування приміщень до створення рекламного продукту у соцмережах, йдеться у публікації газети "Молодий буковинець".

Аліна за освітою маркетолог, тому майбутнє своє нерозривно пов’язувала із прибутковою творчістю. Та мріяла здобуті навики втілювати за кордоном, бо, побувавши у США за програмою Work and Travel, довго не могла змиритися, що в Україні жити якось, м’яко кажучи, "не так". 

Усе, що пов’язане з косметикою, засобами догляду та іншими "красивими штучками", цікавило Аліну з дитинства. Вона вміло і зі смаком поєднувала кольори, практикувалася у макіяжі спершу на подружках. Згодом це хобі переросло у заробіток. Адже ще студенткою гроші на свої потреби, розваги, одяг Аліна заробляла сама.

"Я собі сказала: завершу навчання і поїду заробляти гроші у Штати. Не так сталося, як гадалося, – я зустріла Женю, – усміхається Аліна. – На той час я працювала у салоні краси, відвідувала майстер-класи, вдосконалювалася і навчала мистецтва візажу інших. До речі, курси "Візаж для себе", які я відкрила три роки тому, діють і сьогодні. На красу попит є завжди".

Усе, що пов’язане з косметикою, засобами догляду та іншими "красивими штучками" цікавило Аліну з дитинства. Вона вміло і зі смаком поєднувала кольори, практикувалася у макіяжі спершу на подружках.

Аліна Назар розповідає, що ідея створення власного салону краси належить Євгену. "Він бачив, що мені стає "тісно" у чиїхось рамках, під чиїмось керівництвом. Я часто ділилася з Женею своїми ідеями, які у чиємусь приміщенні реалізувати не могла. І от одного дня він поставив мене перед фактом: робимо свій салон,, – розповідає Аліна. – Одразу скажу, що із приміщенням нам здорово пощастило – знайшли його швидко і в чудовому місці, на розі Шевченка і Кобилянської. Тож почали ламати голову над назвою, дизайном".

"Ми довго розмірковували, як назвати, як пофарбувати стіни, які обрати меблі, адже на те все є ще відповідні стандарти... Зефір і справді я дуже люблю, то одні з улюблених ласощів. Крім того, я перечитала чимало літератури і обрала рожевий у поєднанні з голубим. Відвідувачі думають, що це мій улюблений колір, бо ж дівчачий. Але то не так. Просто рожевий заспокоює і дає очам і мозку насолоду. А у нас таке місце, де має бути приємно перебувати". 

Запорукою успіху справи Аліна вважає чіткий розподіл обов’язків між ними з Женею. Пара ще не одружена, але вже чітко планує бюджет, видатки. "Люди спершу створюють сім’ю, а потім бізнес. У нас же вийшло навпаки. Але це, мабуть, по-своєму добре. Зате щодо ремонтів у хаті сваритися вже точно не будемо", – жартує Аліна. 

Дівчина каже, що налагодили роботу через соціальні мережі. Невдовзі планують створити цілий рекламний відділ, адже потрібно і якісного фотографа й відеографа мати, і копірайтера. Крім того, планують виходити зі своїм брендом за межі Чернівців. Для власного розвитку Аліна намагається постійно розвиватися, і не тільки як візажист, а й як управлінець, маркетолог. 

 На одному із тренінгів запам’ятала фразу: "Успіх починається з дверної ручки". Тому зараз звертаю увагу навіть на найменші деталі".

Telegram Channel