Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Заклади профосвіти вже набрали 50 тисяч вступників

Цього року виділено 123 тисячі місць, на яких можна безоплатно отримати освіту

Освіта

Заклади профосвіти вже набрали 50 тисяч вступників

Це майже 40% від прогнозованої кількості вступників у заклади професійної освіти цього року

48 тисяч 539 вступників уже виявили бажання навчатися в закладах професійної освіти, повідомляє Освіта.

У Міністерстві освіти зазначають, що це майже 40% від прогнозованої кількості вступників у заклади професійної освіти цього року.

Важливо, щоб потенційні вступники знали, за якими професіями можна навчатися у закладах регіону, які професії затребувані серед місцевих роботодавці.

За словами гендиректора директорату професійної освіти МОН Ірини Шумік, основний «наплив» вступників традиційно відбуватиметься в останній місяць літа.

«Зараз, коли вступна кампанія у виші добігає кінця, прийом документів до профтехів переходить до активної фази. Адже тут, по-перше, більше місць для навчання за кошти регіонального або державного замовлення. По-друге, у закладах профосвіти можна отримати затребувану на ринку праці професію за відносно короткий термін. Ми бачимо, що це починають розуміти дедалі більше вступників. Тим паче, за бажання після профтеху випускники можуть продовжити навчання у виші, вже маючи фах та заробляючи кошти», - зазначила Ірина Шумік.

Загалом цього року було виділено 123 тисячі 315 бюджетних місць, на яких вступники можуть безоплатно отримати професійну освіту.

«Кожен окремий заклад має самостійно продумати план, за яким поширюватиме інформацію про себе серед школярів. Важливо, щоб потенційні вступники знали, за якими професіями можна навчатися у закладах регіону, які професії затребувані серед місцевих роботодавців, на яку зарплату вони можуть розраховувати після випуску, які є можливості для кар’єри», - підкреслила Ірина Шумік.

Telegram Channel