Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Понад 5 тисяч волинян отримали дотацію за вирощування худоби

Одноосібникам виплачено понад 10 мільйонів гривень дотації.

galinfo.com.ua

Понад 5 тисяч волинян отримали дотацію за вирощування худоби

Про це заявив директор департаменту АПР Волинської ОДА Юрій Горбенко сьогодні на нараді, де обговорювались проблеми галузі тваринництва

За словами пана Горбенка, в рамках державних програм підтримки тваринництва, року одноосібники вже отримали на карткові рахунки дотацію за утримання молодняка ВРХ до 13 місячного віку - виплачено 10,3 млн грн для 5,3 тисяч власників тварин за 7,4 тисячі голів молодняка. Найефективніше скористалися підтримкою та найбільше отримали коштів за молодняк ВРХ селяни Рожищенського району (1368,5 тис.грн), Локачинського району (970,7 тис.грн), Любешівського району (865,3тис.грн).

Найефективніше скористалися підтримкою та найбільше отримали коштів за молодняк ВРХ селяни Рожищенського району (1368,5 тис.грн), Локачинського району (970,7 тис.грн), Любешівського району (865,3тис.грн).

     Агровиробники-юридичні особи отримали спеціальну бюджетну дотацію за утримання корів молочного, молочно-м’ясного та м’ясного напрямів продуктивності – для 55 господарств спрямовано ресурс в сумі 14,3 млн грн - це перший транш за поголів’я станом на 1.01.2019 року у розрахунку 900 грн на корову. Аналогічну суму отримають восени при подачі документів станом на 1 липня цього року.

     Також сільськогосподарські підприємства області, які закупили племінне поголів’я тварин для подальшого відтворення, готують документи до Міністерства аграрної політики України, для часткового відшкодування вартості закуплених тварин.

Департамент агропромислового розвитку Волинської ОДА.

Джерело: Департамент агропромислового розвитку Волинської ОДА.
Telegram Channel