Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Головний митник назвав найбільших контрабандистів в Україні

Максим Нефьодов: «Моє завдання – це поступово зменшити поле для порушень і поступово перевести чорний бізнес в сірий, а сірий – в білий».

Укрінформ.

Головний митник назвав найбільших контрабандистів в Україні

Голова Державної митної служби Максим Нефьодов озвучив прізвища найбільших контрабандистів в Україні. Про це він сказав в інтерв'ю Bihus.Info

На запитання: «Можете назвати п'ятірку найбільших контрабандистів в Україні?» головний митник відповів: «Ну, я думаю, що з преси, принаймні мені ця інформація широко відома. Пан Альперін, наприклад. Пан Амінев. Пан Шерман. Пан…Бачиш, я ще недосвідчений митник. Пан Фірманюк. Пан…Я чув багато прізвищ на Західній Україні, я чесно не згадаю. У мене є папірчик, я записую їх».

«Це люди, яких принаймні преса пов'язує із митними порушеннями. Я не правоохоронець, я не хочу кидатися звинуваченнями, я все-таки державний службовець, я маю про це відповідати, але в пресі я чув про цих людей недобре», - додав Нефьодов.

«Ну, я думаю, що з преси, принаймні мені ця інформація широко відома. Пан Альперін, наприклад. Пан Амінев. Пан Шерман. Пан…Бачиш, я ще недосвідчений митник. Пан Фірманюк. Пан…Я чув багато прізвищ на Західній Україні, я чесно не згадаю. У мене є папірчик, я записую їх».

«Моє завдання – це поступово зменшити поле для порушень і поступово перевести чорний бізнес в сірий, а сірий – в білий. В процесі звичайно, моє завдання – це максимально задокументувати їх, передати їх всіх по одній підслідності в ДБР, НАБУ чи СБУ. Або в Службу фінансових розслідувань, сподіваюсь, вона до того часу вже буде створена.

Але моє головне завдання, на моєму боці – це зменшити поле для корупції. Це створити таку ситуацію, коли люди, які, наприклад, хочуть стати логістичними операторами, я скажу їм: "Ставайте логістичними операторами, ви возите тільки в білу, будь ласка – працюйте. Якщо вас правоохоронні органи хочуть карати за старі гріхи – це питання до них», - заявив голова ДМС.

Джерело: Газета по-українськи.
Telegram Channel