Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
За роки служіння отець Стефан удостоєний всіх церковних богослужбових нагород

Переломним моментом в житті о.Стефана стала зустріч та знайомство з настоятелем Свято-Троїцького храму села Рудка-Козинська Рожищенського району ієромонахом Ніфонтом.

Фото: Район. Вижівка

За роки служіння отець Стефан удостоєний всіх церковних богослужбових нагород

9 серпня 1999 р., в день вшанування пам’яті святого великомученика Пантелеімона, з благословення блаженної пам’яті нині спочилого митрополита Ніфонта протоієрей Стефан Михалюк вперше самостійно звершив Божественну Літургію на новому місці свого священничого служіння – у древньому храмі Святого пророка Іллі м. Каменя-Каширського

Виповнюється 20 років, відколи отець Стефан виконує послух настоятеля Свято-Іллінської парафії та благочинного Камінь-Каширської округи, а на початку року батюшка молитовно дякував Богу за 60-ліття та 35-ту річницю служіння у сані Пресвітера Церкви Христової, повідомляє сайт Камінь-Каширської благочиння.

Народився Степан Павлович Михалюк 18 січня 1959 р. в селі Любохини Старовижівського району Волинської області в простій селянській сім’ї. Коли йому виповнилося 7 років, Господь покликав до Вічності рідного батька – Михалюка Павла Степановича, ветерана, котрий втратив своє здоров’я на фронтових дорогах Другої світової війни, дійшовши до Берліну.

З 1966 р. по 1976 р. Степан був учнем в Любохинській середній школі. Далі навчання в Миколаївському суднобудівному технікумі та військова служба в армії.

Переломним моментом в житті для нього стала зустріч із настоятелем Свято-Троїцького храму села Рудка-Козинська Рожищенського району ієромонахом Ніфонтом (Солодухою) – майбутнім митрополитом Волинським і Луцьким. Отець Ніфонт став справжнім духовним батьком та наставником для молодого чоловіка, і під його впливом та з його благословення у 1981 році для Степана розпочинається період здобування духовної освіти.

22 липня 1983 р. він одружується зі своєю односельчанкою Цьось Ніною Василівною, котра також з раннього дитинства виховувалася без батька, будучи як і її чоловік напівсиротою.

Зустрічаючи 20-ліття свого служіння в Камені-Каширському, отець Стефан з надією на Милість Божу молитовно вдячний Господу за той життєвий шлях, котрим Він Благословляє йому йти земними стежками та дорогами. 

2 жовтня 1983 р. році Преосвященнішим Олександром єпископом Дмитрівським Стефан рукоположений у сан диякона, а 6 січня 1984 р. – у священника.

З липня 1984 р. по червень 1985 р. отець Стефан виконує послух настоятеля Свято-Михайлівського храму села Тупали Турійського р-ну.  Народжується первісток Сергій, який на даний час звершує служіння настоятеля у храмі Святих апостолів Петра і Павла с. Підцир’я Камінь-Каширського р-ну.

З червня 1985 р. по серпень 1999 р. місцем служіння для протоієрея Стефана став Свято-Михайлівський храм села Замшани Ратнівського р-ну. Сім’я поповнюється донею Іванною та ще одним сином Владиславом. Парафіяни села Замшани, котрі й до цього часу з шаною та повагою пригадують роки настоятельства отця Стефана, всіляко сприяли та допомагали батюшці у побудові власної оселі, але недовго довелося йому з власного дому ходити на богослужіння до Замшанівського храму, Господь через благословення священноначалля покликав виконувати новий послух Церкві Христовий до древнього Каменя-Каширського.

У 2001 р. Предстоятелем Української Православної Церкви Блаженнішим митрополитом Київським і всієї України Володимиром нагороджений правом носіння другого наперсного Хреста з прикрасами.

Відзначений також такими орденами УПЦ: Різдва Христового (2000 р.), Святого Рівноапостольного князя Володимира III ступеня (2003 р.) та II ступеня (2007 р.), 1020 років Хрещення Русі (2008 р.), ікони Почаївської Божої Матері (2009 р.).

У 2009 р. з нагоди п’ятидесятиліття присвоєно звання почесного громадянина міста Камінь-Каширський та нагороджено нагрудним знаком “За заслуги перед містом”.

Зустрічаючи 20-ліття свого служіння в Камені-Каширському, отець Стефан з надією на Милість Божу молитовно вдячний Господу за той життєвий шлях, котрим Він Благословляє йому йти земними стежками та дорогами.

Завжди з його вуст можна почути слова любові, поваги та вдячності до своєї спутниці матінки Ніни, котра, можливо, не помітно для інших на даний час є найбільшою підтримкою та міцним тилом. Молодший син протоієрей Владислав є першим помічником та “правою рукою” у всіх парафіяльних справах, будучи кліриком Свято-Іллінського храму. Доня Іванна нещодавно ощасливила свого тата ще однією внучкою, котрих в дідуся благочинного 5 ( 4 внучки та 1 внук).

Духовенство та віряни Камінь-Каширського благочиння, а також парафіяни Свято-Іллінського храму, котрі, не дивлячись на жодні випробування та негаразди лишаються духовно єдиними зі своїм настоятелем, щиро вітають вельмишановного отця Стефана з 20-літтям священничого служіння в Камені-Каширському та молитовно бажають дорогому Батюшці всіляких Господніх щедрот, Многії та благії Вам літа, чеснИй Отче!

 

Telegram Channel