Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Волинь і Люблінське воєводство разом втілюють програму «Безпечний пішохід»

Учасники проекту обговорення деталі освітньої компанії «Безпечний пішохід».

Фото із сайту Фонду Ігоря Палиці Тільки разом.

Волинь і Люблінське воєводство разом втілюють програму «Безпечний пішохід»

7 серпня відбулася робоча поїздка учасників Міжнародного проекту технічної допомоги «Зміцнення потенціалу добровільних пожежно-рятувальних підрозділів в порятунку постраждалих від нещасних випадків на дорогах Люблінського воєводства та Волинської області»

Перший заступник голови правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Лариси Тарасюк та директор Агенції розвитку Єврорегіону Буг Ірина Ітані відвідали п’ять об’єднаних територіальних громад Волині, що беруть участь у проекті – Павлівську, Іваничівську, Литовезьку, Поромівську (Іваничівський район) та Устилузьку (Володимир-Волинський район).

Метою поїздки стало обговорення деталей освітньої компанії «Безпечний пішохід» та визначення місць для розміщення інформаційних щитів щодо дії проекту. У планах бенефіціарів завітати з робочим візитом у всі 15 ОТГ, що беруть участь у проекті.

Освітня кампанія «Безпечний пішохід» проводитиметься в школах 32 гмін Польщі та школах 15 ОТГ Волині.

Освітня кампанія «Безпечний пішохід» проводитиметься в школах 32 гмін Польщі та школах 15 ОТГ Волині. Вона має охопити 4500 дітей. Для школярів проведуть презентації з надання першої допомоги та розкажуть про правила безпечної поведінки на дорогах. Також дітям роздадуть аксесуари, що відбивають світло. 

Освітня кампанія має велике значення як у Польщі, так і в Україні, оскільки рівень аварійності на дорогах дуже великий, а рівень обізнаності щодо безпечного водіння, велосипедного руху, прогулянок по місту надто низький. Та й отримання знань щодо поведінки учасників, які можуть стати свідками аварії, є важливим для підвищення безпеки.
Зауважимо, до літніх канікул 200 учнів у віці 6-9 років з польської сторони брали участь у зустрічах з питань безпеки на дорогах. З початком навчального року освітню кампанію реалізовуватимуть у школах волинських ОТГ.

Нагадаємо, міжнародний проект технічної допомоги «Зміцнення потенціалу добровільних пожежно-рятувальних підрозділів в порятунку постраждалих від нещасних випадків на дорогах Люблінського воєводства та Волинської області» стартував наприкінці 2018 року в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020. З української сторони його реалізовують Комунальна установа Волинської обласної ради «Агенція розвитку Єврорегіону «Буг» та Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», з польської – Асоціація органів місцевого самоврядування Єврорегіону Буг. Згідно з грантовим договором, проект буде реалізовуватись до 30 червня 2020 року. У ньому беруть участь 32 польські гміни та 15 волинських ОТГ: Устилузька (Володимир-Волинський район), Поромівська, Павлівська, Литовезька, Іваничівська (Іваничівський район), Любомльська, Рівненська (Любомльський район), Голобська, Дубівська, Колодяжненська (Ковельський район), Заболоттівська (Ратнівський район), Шацька (Шацький район), Любешівська (Любешівський район), Жидичинська (Ківерцівський район), Луківська (Турійський район).
За час реалізації проекту, а це 20 місяців, у справу створення добровільних пожежно-рятувальних підрозділів на Волині буде вкладено майже €210 тис.

Джерело: Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом».
Telegram Channel