Курси НБУ $ 39.57 € 42.16
Суд поновив арешт майна «Рівнеазоту»

"Рівнеазот" є одним з найбільших платників податків до бюджету Рівного та області.

ФОТО: finbalance.com.ua

Суд поновив арешт майна «Рівнеазоту»

Верховний суд України поновив арешт всього рухомого і нерухомого майна приватного акціонерного товариства "Рівнеазот", що належить олігарху Дмитрові Фірташу, таким чином частково задовольнивши касаційну скаргу "Промінвестбанку" і скасувавши попередні постанови судів

Крім того поновлено арешти на кошти на рахунках "Рівнеазоту" в банках "Кліринговий дім" та "Альянс".

Активи "Рівнеазоту" були заарештовані у жовтні-листопаді 2018 року в рамках судового процесу з "Промінвестбанком".

Нагадаємо, активи "Рівнеазоту" були заарештовані у жовтні-листопаді 2018 року в рамках судового процесу з "Промінвестбанком". Банк через суд вимагав стягнути з підприємства 49,6 млн. доларів США боргу як з поручителя за Сєверодонецьке об'єднання "Азот" (обидва підприємства входять до структури "Ostchem" Дмитра Фірташа). 

У грудні 2018 року Господарський суд Волинської області надав відстрочку "Рівнеазоту" на погашення боргу до 18 березня 2019 року. 

Тоді його керівництво наголошувало, що підприємство перебуває у вкрай скрутному становищі, є реальна загроза його банкрутства. Немає коштів і майна, необхідних для сплати 45,9 млн. доларів США. А у разі припинення господарської діяльності виконання судового рішення у справі  взагалі стане неможливим. При тому, що воно є одним з найбільших платників податків до бюджету Рівного та області. 

Валентин СТАВСЬКИЙ.

Telegram Channel