Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Прикордонники завадили незаконному вивезенню неповнолітньої

Від початку 2019 року співробітники Держприкордонслужби виявили 35 фактів намагання вивезти з України дітей за фальшивими або недійсними документами.

Державна прикордонна служба України

Прикордонники завадили незаконному вивезенню неповнолітньої

В пункт пропуску «Тиса» на виїзд з України прибув 51-річний українець, який разом з 12-річною дівчиною прямував до Італії

На контроль, разом із паспортами, чоловік пред’явив заяву від батька про згоду на виїзд дитини за кордон, начебто засвідчену консульством України у Мілані. Згодом під час додаткового вивчення документу, прикордонники встановили, що дозвіл від батька дівчини – повністю підроблений.

За цим фактом охоронці кордону надіслали до поліції повідомлення про виявлення можливого кримінального правопорушення за ст.358 ККУ.

Прикордонники встановили, що дозвіл від батька дівчини – повністю підроблений.

Неповнолітній громадянці України, яку намагались незаконно вивезти за межі України, було винесено рішення про відмову в перетині державного кордону. Після завершення необхідних процесуальних заходів чоловік з дівчиною вибули з пункту пропуску у супроводі співробітників Нацполіції для надання пояснень та проведення подальших слідчих дій.

Джерело: Державна прикордонна служба України
Telegram Channel